Na cesti karamboliran avto, voznika pa nikjer

Ponoči je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici. Policisti so na vozišču našli karambolirano osebno vozilo, v vozilu in okolici pa ni bilo nikogar. V vozilu sta bili sproženi obe zračni blazini. Po prvih ugotovitvah je zaenkrat še neznani voznik vozil iz krožnega križišča proti križišču Vojkova cesta-Sedejeva ulica in se z vozilom zaletel v drog javne razsvetljave.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Lastništvo vozila je bilo ugotovljeno, prometni policisti nadaljujejo z aktivnostmi, da bi izsledili zaenkrat še neznanega voznika. Ko bo izsleden, bo zoper povzročitelja zaradi kršitve prometne zakonodaje podan ustrezen ukrep.

Motorist je padel in se poškodoval

Včeraj ob 11.40 je 19-letnik peljal motorno kolo od Strunjana proti Valeti, kjer je preko polne ločilne črte prehiteval pred seboj vozeče tovorno vozilo. Takrat je iz dovozne ceste stanovanjske hiše pripeljal 35-letni voznik avtomobila in kljub prepovedi z vozilom pričel zavijati levo proti Valeti ter tako zaprl pot vozniku motornega kolesa. Motorist je trčil v avto in padel ter se pri tem lažje poškodoval. Obema udeležencema je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča v Novi Gorici

Danes ob 10.59 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici. Policisti so ugotovili, da je 24-letni voznik avtomobila vozil po Ulici Šantlovih, po lokalni cesti iz Erjavčeve ulice proti Pristavi. Med vožnjo po Ulici Šantlovih je pripeljal v blagi levi pregledni ovinek, vendar hitrosti in načina vožnje ni prilagodil. Voznika je z avtomobilom na mokrem in spolzkem vozišču zaneslo izven vozišča, kjer je trčil v betonski robnik pločnika, od tam pa ga je odbilo v levo in v zrak, tako se je avtomobil prevrnil na streho v obcestni jarek. V prometni nesreči se voznik ni poškodoval, na vozilu je nastala škoda. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška je bil 24-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

V kino je hotel s staro vstopnico

Včeraj ob 20.50 je v Kopru 39-letnik hotel vstopiti v kino s staro vstopnico, česar mu uslužbenka ni dovolila. Moški jo je nato žalil in zmerjal, zato je zaposlena poklicala varnostnika, ki je moškemu odredil, da zapusti objekt. 39-letnik je zamahnil z roko proti varnostniku in ga udaril, zatem pa je še kričal. Po prihodu policistov na kraj se je umiril, izdali so mu plačilni nalog.

S skuterjem trčil v kolesarko

Včeraj ob 21.18 je bila policija obveščena, da je v Žusterni voznik mopeda zbil 42-letno kolesarko in odpeljal proti Kopru. S skuterja je pri trčenju odpadlo ogledalo, ki pa ga je voznik pobral. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je kolesarka vozila kolo po kolesarski stezi proti Izoli. Z nasprotne smeri je pripeljal voznik skuterja rdeče barve, ki je s krmilom trčil v njeno dlan. Poškodovano so odpeljali v izolsko bolnišnico. Povzročitelja policisti še iščejo.

Vlomilec iz hiše odnesel denar in zlatnino

Včeraj ob 19.52 je bila policija obveščena o vlomu skozi okno v pritličju ene od hiš v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec včeraj pozno popoldne v času odsotnosti stanovalcev vlomil v omenjeni objekt, od koder je ukradel denar in zlatnino. S tem dejanjem je povzročil za nekaj tisoč evrov škode. O kaznivem dejanju je policija obvestila pristojne pravosodne organe. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti včeraj popoldne na območju Lokavca obravnavali tudi poskus vloma v hišo, kjer je neznanec od kaznivega dejanja odstopil. O poskusu vloma so obvestili pristojne pravosodne organe. Tudi v tem primeru bodo policisti po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomil v lokal v Kromberku

Danes ob 6.21 je bila policija obveščena o vlomu v gostinski lokal v Kromberku pri Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznanec iz blagajne ukradel blagajniški minimum. Policisti okoliščine kaznivega dejanja še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Delavec se je poškodoval s škarjami

Včeraj ob 14.21 je bila policija obveščena o delovni nesreči pri jezeru na območju Kanalskega Vrha. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta delavca gospodarske družbe urejala obrobe za streho pri objektu, pri čemer se je mlajši delavec med rezanjem pločevine s škarjami predvidoma lažje poškodoval. Kasneje so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Poleg pristojnih pravosodnih organov je policija o nezgodi obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na bencinski črpalki kršil javni red in mir

Danes zjutraj so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici v zvezi s plačilom goriva. Ugotovljeno je bilo, da se je 63-letni Italijan tudi verbalno znesel nad tamkajšnjim uslužbenci bencinskega servisa. Policisti so mu izdali plačilni nalog. Po zaključenem postopku so Italijana napotili v Italijo.

Vozil je pijan

Policisti so včeraj ob 23.50 v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 40-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Novogoriški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Divjad na cesti

Včeraj pozno zvečer so policisti obravnavali povoženje divjega prašiča blizu naselja Manče. Po trku z vozilom je divjad na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Včeraj zjutraj so policisti obravnavali povoženje divjadi tudi na cesti Predmeja-Lokavec. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtomobila v naselju Lokavec povozil srno, na vozilu je nastala škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali deset ilegalnih prehodov državne meje: pri vasi Olika državljana Irana, na Rakitovcu pet državljanov Irana, v Praporčah pa štiri državljane Afganistana.


Najbolj brano