Na avtocesti trčenje dveh tovornjakov in avtomobila

Na avtocesti Senožeče–Razdrto so malo pred 17.30 trčili dva tovornjaka in avtomobil. V nesreči se je poškodoval voznik enega od tovornjakov.

 Foto: ZGRS Sežana
Foto: ZGRS Sežana

POSTOJNA > Policiste so o nesreči na avtocesti obvestili ob 17.22. Na kraju so ugotovili, da je 66-letni voznik tovornjaka, državljan Hrvaške, vozil po desnem prometnem pasu avtoceste proti Postojni. Blizu Razdrtega je bil promet oviran zaradi predhodne prometne nesreče, v kateri je voznica avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v ograjo. Voznik tovornjaka ni vozil s prilagojeno hitrostjo glede na stanje prometa in ni mogel pravočasno ustaviti pred tovornjakom, ki je stal v koloni zaradi nesreče. Vozil ga je 37-letni državljan BiH.

Tik pred trčenjem je 66-letni voznik tovornjaka poskušal rešiti situacijo z manevrom v levo, pri tem pa je ob varnostno ograjo stisnil 38-letno voznico avtomobila, ki je peljala po prehitevalnem pasu. Povzročitelj je bil v nesreči laže poškodovan, reševalci Nujne medicinske pomoči Sežana so ga odpeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Gasilci PGD Postojna in ZGRS Sežana so kraj dogodka prometno in požarno zavarovali, odklopili akumulatorje na vozilih in nudili pomoč reševalcem.

Avtocesta je bila ponovno sproščena ob 21.20.


Najbolj brano