Motorno krožno žago mu je odbilo v glavo

Danes okrog 8.30 je 55-letni delavec novogoriškega vodovoda z motorno krožno žago rezal salonitno cev, ko mu je žago odbilo v glavo. S hudimi, po prvih podatkih pa ne smrtno nevarnimi poškodbami so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

BILJE > Nesreča se je zgodila v križišču ceste, ki vodi iz Mirna proti Biljam in ceste proti Vrtojbi. Delavci novogoriškega vodovoda tam premeščajo vodovodno napeljavo, eden od njih pa je v delovni jami z motorno krožno žago rezal staro salonitno cev. Med delom mu je žaga očitno zdrsnila, tako da jo je odbilo nazaj. Zadela ga je naravnost v glavo.

Očitno je bil delavec po udarcu žage še pri zavesti in je uspel poklicati na pomoč kolege, ti pa so takoj poklicali na pomoč regijski center za obveščanje. Na kraj so prihiteli novogoriški zdravstveni reševalci, ki so delavca oskrbeli in ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policisti so o dogodku obvestili preiskovalnega sodnika in tožilstvo ter delovno inšpekcijo. Policija je tujo krivdo izključila in bo o primeru napisala le poročilo.


Najbolj brano