Motorist je podlegel poškodbam

Včeraj, nekaj pred 18. uro, se je na območju novogoriške policijske uprave zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Prometni policisti so ugotovili, da je bil vzrok tragične nesreče nepravilno prehitevanje voznika motornega kolesa.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 41-letni voznik motornega kolesa vozil po regionalni cesti izven naselja Batuje iz smeri Dornberka proti Selu. Na ravnem delu vozišča, kjer je po sredini vrisana bela neprekinjena ločilna črta, je motorist začel prehitevati kolono treh vozil. Ko je med prehitevanjem pripeljal do prvega v omenjeni koloni vozil, in sicer tovornega vozila, ki ga je vozil 43-letni voznik, je ta v križišču za obrtno cono Batuje-Mlake s tovornim vozilom pričel zavijati levo.

41-letni motorist je z desnim bočnim delom svojega vozila trčil v prednji levi bočni del tovornega vozila, nato pa ga je odbilo levo čez križišče, kjer je z motornim kolesom zadel v kovinsko varovalno ograjo. Po hudi nesreči je 41-letni motorist obležal na travnati površini ob kovinski varovalni ograji in zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju tragične nesreče.

O nesreči s smrtnim izidom je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Poleg policistov in reševalcev so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so nevtralizirali razlite tekočine, nudili požarno varovanje ter pomoč policistom. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano