Motorist in kolesarka v bolnišnico

Novogoriški poklicni gasilci so v soboto pomagali pri treh prometnih nesrečah, v dveh primerih sta se vozili prevrnili na streho, a sta se nesreči končali brez hujših posledic. Pomagali so tudi kolesarki, bovški gasilci pa motoristu, ki se je poškodoval na cesti med Bovcem in Sočo.

 Foto: STA
Foto: STA

SEVERNA PRIMORSKA > Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je imel v soboto dopoldne smolo voznik motocikla, ki se je peljal po cesti med Bovcem in Sočo. Bovški gasilci so zavarovali kraj nesreče in oskrbeli motorista, nato pa so ga predali reševalcem tolminske nujne medicinske pomoči.

Novogoriški poklicni gasilci so v soboto posredovali v Deklah, Renčah in v Brdih. V Renčah se je nekaj minut pred osmo uro v nesreči poškodovala kolesarka. Novogoriški gasilci so ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, ki so jo odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Malo pred četrto uro zjutraj je voznik z osebnim avtomobilom v bližini Deskel zapeljal v jarek, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho. Gasilci so zavarovali prizorišče nesreče, na vozilu odklopili akumulator in posuli razlite tekočine. Na cesti Dobrovo-Plešivo pa sta v soboto ob 12.29 trčila voznika z osebnima avtomobiloma, pri čemer se je eno vozilo prevrnilo na streho. V nesreči še ni nihče poškodoval. Novogoriški gasilci so prevrnjeno vozilo postavili nazaj na kolesa.


Najbolj brano