Moška sta se sprla

Ob 11.22 so koprski policisti intervenirali na Pristaniški ulici v Kopru, kjer sta se sprla moška, oba državljana Slovenije. Zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru so 33-letniku policisti izdali plačilni nalog.

 Foto: Gregor Mezgec
Foto: Gregor Mezgec

PRIMORSKA > Na Škofijah je neznanec v minulih dneh s kovinske konstrukcije ukradel približno 70 kvadratnih metrov bakrene kritine. Podjetje iz Kopra je s tem oškodoval za približno 3000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Motorno kolo je izginilo

Včeraj ob 12.42 je bila policija obveščena o vlomu v eno od garaž v garažni hiši v Rejčevi ulici v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec s pomočjo neznanega predmeta vlomil v garažo in ukradel kros motorno kolo znamke honda 450R, črne barve, z belim rezervoarjem, letnik 2006, v lastni državljanke Italije. S tem je nastala škoda za približno 2000 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Otroški kolesi sta izginili

Danes dopoldne so policisti obravnavali tatvino dveh otroških koles v stanovanjskem bloku v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči iz kolesarnice objekta ukradel zaklenjeni otroški kolesi znamke lee cougan in mythic. Po nestrokovni oceni je zaradi omenjenega kaznivega dejanja nastala škoda v višini približno 1000 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčila osebno in tovorno vozilo

Včeraj ob 15.59 je bila policija obveščena o prometni nesreči zaradi nepravilnega prehitevanja na območju Nove Gorice, v kateri sta bila udeležena osebno in tovorno vozilo. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 42-letni voznik avtomobila, ki je na izvozu bencinskega servisa prehitel 50-letnega voznika tovornega vozila. V prometni nezgodi se ni nihče poškodoval. Policisti so 42-letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška izdali plačilni nalog.

Kršil javni red in mir

Včeraj ob 21.28 so policiste obvestili o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih na območju Nove Gorice. Tudi ob prihodu policistov na kraj se 46-letni moški, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, ni hotel pomiriti. V nadaljevanju postopka so novogoriški policisti zoper navedenega kršitelja odredili pridržanje v policijskih prostorih. Glede obravnavanega primera je policija obvestila tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti so mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Iz lokala ukradel 900 evrov

Ponoči je neznanec vlomil v gostinski lokal na območju Lucije in ukradel 900 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, po končani preiskavi sledi kazenska ovadba.

Cesto je prečkala izven prehoda za pešce

V Portorožu je včeraj ob 16. uri 14-letna voznica z mopedom trčila v 17-letno peško, ki je cestišče prečkala izven prehoda za pešce. Zoper peško bodo policisti podali obdolžilni predlog, odgovornost mopedistke oziroma njenih staršev pa je izključena.

Strokovni pregled je odklonila

Včeraj ob 18.18 so piranski policisti zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih mamil odredili strokovni pregled 43-letni voznici, državljanki Slovenije. Ženska je strokovni pregled odklonila, zato ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Prometna nesreča v Dragonji

Včeraj ob 20. uri je v Dragonji prišlo do prometne nesreče med dvema avtomobiloma. Policisti so na kraju ugotovili, da je 22-letna voznica pri zavijanju levo izsilila prednost 50-letnemu vozniku avtomobila, v katerem sta bili še dve sopotnici. Obe sopotnici in povzročiteljica prometne nesreče so se pri tem lažje poškodovali. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Avto so mu zasegli

V Dragonji so piranski policisti ob 21.27 ustavili 44-letnega voznika, državljana Slovenije, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Avto so mu zasegli

Včeraj ob 23.05 so policisti v Dekanih ustavili 27-letnega voznika avtomobila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Vozniku je bil odrejen tudi alkotest, ki je pokazal rezultat 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vozilo pa zaseženo. Sledi še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Preglasna glasba

Zaradi prijave glasne glasbe so koprski policisti ob 0.15 posredovali na Božičevi ulici v Kopru. 22-letniku, ki je s kršitvijo po opozorilu policistov prenehal, so izdali plačilni nalog.

Ob 3.50 pa so policisti zaradi glasne glasbe posredovali tudi v gostinskem lokalu na Pristaniški ulici v Kopru. Odgovorni osebi gostinskega lokala je bil izdan plačilni nalog, sledi še ukrep zaradi prekoračitve obratovalnega časa.

Ilegalno čez mejo

V zadnjih 24 urah so policisti na območju koprske policijske uprave obravnavali 22 ilegalnih migrantov. Pri Brežcu so policisti prijeli državljana Irana in tri državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil. Pri Rakitovcu so prijeli sedem državljanov Iraka, pri Črnotičah pa še enajst državljanov Afganistana. Postopki potekajo, trije državljani Afganistana, ki so zaprosili za azil, so bili nameščeni v azilni dom v Ljubljano, ostale bodo vračali hrvaškim varnostnim organom. Poleg tega so policisti v Dragonji obravnavali še dva državljana ZDA, ki sta mejo prestopila izven mejnega prehoda, zato so jima izdali globo ter nato na mejnem prehodu Dragonja z njima opravili mejno kontrolo. V Sežani pa so policisti na vlaku zalotili osem državljanov Afganistana, prosilcev za azil, ki so bili napoteni nazaj na območje Ljubljane, kjer so nastanjeni v azilnem domu.


Najbolj brano