Nesreča v Knežaku se je razpletala kot v filmu

Nesreča dveh mladoletnih motoristov se je sredi Knežaka včeraj razpletala kot v filmu. Potem ko sta bočno trčila v avto, je 17-letni motorist obležal, njegov 16-letni kolega pa v šoku krvav odtaval do Bača in mimo Kalca skoraj do Zagorja. Našli so ga šele gasilci. Hudo poškodovanega voznika pa so medtem reševali domači prvi posredovalci in avstrijski reševalci, ki so se pripeljali mimo in mu celo namestili infuzijo.

Sobotna zabava se je za mladeniča na motorju včeraj zjutraj 
končala v križišču v Knežaku. Foto: PGD Ilirska Bistrica
Sobotna zabava se je za mladeniča na motorju včeraj zjutraj končala v križišču v Knežaku. Foto: PGD Ilirska Bistrica

KNEŽAK > Nekaj minut pred šesto uro sta se včeraj zjutraj 16 in 17 let stara mladeniča (po naših informacijah doma iz Matenje vasi) na 350-kubičnem motorju cagiva očitno vračala domov s plesa v Knežaku. Na križišču z glavno cesto se nista ustavila, ampak brez zaviranja silovito trčila v bok avta, s katerim sta se po glavni cesti z dopusta na Hrvaškem vračala fant in dekle iz Logatca. 30-letni Logatčan, sicer poklicni voznik tovornjaka, naj bi se skušal izogniti trčenju, vendar zaman.

Avstrijci kot naročeni

Po trku je 17-letni voznik motorja obležal na cesti, njegov sopotnik pa si je snel čelado in odkorakal s prizorišča nesreče. Na kraj so v nekaj minutah prihiteli kneški prvi posredovalci in gasilci, zbralo pa se je tudi veliko domačinov in drugih. Med njimi so bili štirje Avstrijci, ki so se predstavili kot zdravstveni reševalci, eden pa je imel s seboj celo torbo z reševalno opremo.

Ponudili so pomoč, domačini so jo sprejeli, nato pa so Avstrijci ležečega motorista pregledali, mu namestili celo infuzijo in počakali na bistriške reševalce. Tem so nato pojasnili svoje ugotovitve in jim ga predali v oskrbo.

Po pričevanju očividcev je 17-letnik komaj govoril, tarnal je o bolečinah v prsih, roke in noge je premikal, krvaveče poškodbe pa naj bi imel samo na roki. Ves čas pa naj bi klical svojega sopotnika.

Štiri kilometre v šoku

Logaški par v avtu je videl drugega motorista, kako se je po trku pobral in odkorakal s prizorišča, zato so domačini pregledali nekaj bližnjih lop, vendar ga niso našli. Ko se je na kraju ustavil policist v civilu, je povedal, da je pred Zagorjem videl mladeniča z okrvavljeno glavo. Nato naj bi gasilce poklical še drugi, ki pa ga je videl pri gradu Kalc. Kneški gasilci so se takoj odpravili proti Kalcu in 16-letnika našli tik pred Zagorjem, dobre štiri kilometra od kraja nesreče. Pripeljali so ga nazaj, bistriški reševalci so ga nato odpeljali v zdravstveni dom, medtem ko je prva ekipa s hudo poškodovanim voznikom hitela proti Ljubljani.

17-letnik je vozil neregistriran motor brez vozniškega dovoljenja. Odredili so mu strokovni pregled. Na kraju so poleg kneških gasilcev posredovali tudi bistriški.


Najbolj brano