Mimoidoči iz reke Soče potegnili 44-letno žensko in njenega psa

Včeraj okoli 16. ure so policisti prejeli obvestilo, da so mimoidoči iz reke Soče v okolici vasi Soča potegnili žensko, ki je padla v reko. 44-letna ženska se je v smeri Koritnice sprehajala s psom, ta pa jo je povlekel v strugo reke. Reka je oba odnesla približno 300 metrov naprej po strugi, kjer so jima iz vode pomagali mimoidoči. Ženska si je laže poškodovala ramo, kasneje so jo reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v tolminski zdravstveni dom.

 Foto: Tamino Petelinsek
Foto: Tamino Petelinsek

PRIMORSKA > Včeraj okoli 10. ure pa so prejeli obvestilo, da je na planinski poti iz Lepene proti Krnskemu jezeru pri hoji padla in se predvidoma laže poškodovala 30-letna pohodnica. Z zbiranjem obvestil so bovški policisti ugotovili, da je planinka zaradi zdrsa padla in se udarila ob skalo ob poti. Pri tem je utrpela udarec v predel glave in prsni koš. Poleg bovških policistov so na kraju nesreče posredovali tudi bovški gorski reševalci, ki so planinko prenesli v dolino, tam pa so jo prevzeli reševalci in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Pregloboko pogledal v kozarec in sedel za volan

V soboto zvečer so prometni policisti v Šempetru pri Gorici ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Rezultat je pokazal 1,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči izven Rožne Doline se je huje poškodoval 37-letni motorist

Včeraj okoli 18. ure se je na glavni cesti izven naselja Rožna Dolina zgodila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval 37-letni motorist. Ta je vozil po glavni cesti izven Rožne Doline proti Novi Gorici. Ko je pripeljal za križišče z Vipavsko cesto, je prehitel pred seboj vozeče vozilo preko neprekinjene ločilne črte. Pri vračanju na desno smerno vozišče in pospeševanju je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, tako da ga je zaneslo in je padel na vozišče. Po več metrih drsenja po desnem smernem vozišču je z motornim kolesom trčil v varnostno ograjo na desni strani vozišča. Nato je drsel še nekaj metrov in obležal na vozišču. Novogoriški reševalci so huje poškodovanemu motoristu na kraju nudili prvo pomoč in ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na motornem kolesu je nastala materialna škoda. Zaradi kršitev prometne zakonodaje so prometni policisti povzročitelju izdali plačilni nalog (neprilagojena hitrost in prehitevanje preko neprekinjene črte).


Najbolj brano