Menjave na vodilnih mestih v koprski policijski upravi

“Sredi oktobra bodo imenovani novi komandirji v Sežani, Kopru in Piranu,” je pred mesecem dni napovedal direktor koprske policijske uprave Igor Ciperle in napoved danes uresničil. V enem samem dnevu je zamenjal tri komandirje, sam pa dobil pomočnika.

Direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle (levo) in njegov novi 
pomočnik  Igor Jadrič
Direktor Policijske uprave Koper Igor Ciperle (levo) in njegov novi pomočnik Igor Jadrič  

KOPER > “Človek je na nekem delovnem mestu kreativen pet do sedem let. Če vztrajaš predolgo, padeš v rutino, začenjajo se napake, nisi odziven na težave in postaneš neuspešen. Tudi sam sem po šestih letih prosil nadrejenega, naj me zamenja, ker sem padel v rutino,” nam je na vprašanje o kadrovskih menjavah pred časom povedal direktor koprske policijske uprave Igor Ciperle in nam spotoma pojasnil še svoj pogled na vztrajanje na vodilnih mestih v policiji.

Z leve: Igor Ciperle, Robert Toman, Matjaž Žerjal in Igor Jadrič

Kot je napovedal pred časom, je svojo napoved o zamenjavi kar treh komandirjev policijskih postaj danes tudi uresničil.

Dosedanji komandir (po pooblastilu generalnega direktorja) sežanske policije, 45-letni Matjaž Žerjal se je danes poslovil od Krasa in zasedel mesto komandirja policijske postaje Piran v Luciji. Za prvega moža kraških policistov pa je na njegovo mesto prišel 47-letni Robert Toman, ki je bil doslej kar 13 let pomočnik komandirja v Ilirski Bistrici.

Dosedanji komandir piranske policijske postaje, 37-letni Aleš Kordič se je iz Lucije preselil na komandirsko mesto v Koper. Moštvo koprske postaje je doslej po pooblastilu generalnega direktorja policije vodil Vlado Pifar, ki kot pomočnik komandirja ostaja na koprski postaji.

Je pa Ciperle danes dobil tudi svojega pomočnika, ki ga doslej ni imel. To je postal 51-letni Igor Jadrič, ki je doslej služboval v Cerknici, Postojni, po ukinitvi postojnske policijske uprave pa je odšel v službo na ljubljansko. Zadnjih šest let je tam vodil oddelek za notranje preiskave.

Primopredaja v Piranu

Slabo leto po prihodu na direktorsko mesto koprske policijske uprave je tako Ciperle na petnajstih policijskih postajah zamenjal že šest komandirjev. Poleg omenjenih treh še v Izoli in na Dragonji (zaradi upokojitve) in na postaji za izravnalne ukrepe v Krvavem Potoku (zaradi odhoda na mednarodno misijo). Na klasičnih (teritorialnih) policijskih postajah ostajajo stari komandirji tako le še na Kozini, v Ilirski Bistrici in Postojni.


Najbolj brano