Mama in komaj polnoletna hčerka v pripor

V ženski pripor na Igu so minuli konec tedna pripeljali Postojnčanki, ki so ju v petek pri Jelšanah policisti prestregli s prebežniki. Po naših podatkih sta v priporu končali mama in hčerka, ki je komaj polnoletna. Včeraj pa so k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje pripeljali še Hrvata, ki je v avtu peljal dva migranta s Kosova.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Bistriški policisti so v petek dopoldne okoli 10.30 v Jelšanah ustavili avto hrvaške registracije. Za volanom je sedela 40-letna Postojnčanka, ob njem pa je bila še 18-letnica, obe doma iz Postojne. Po naših podatkih gre za mamo in hčerko. Policisti so ugotovili, da so v vozilu še trije državljani Turčije, ki so v državo prišli nezakonito.

Tujce so odpeljali v center za tujce, obe Postojnčanki pa minuli konec tedna s kazensko ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku koprskega okrožnega sodišča. Državna tožilka je po zaslišanju za obe predlagala pripor, s čimer se je strinjal tudi preiskovalni sodnik.

Včeraj pa so policisti na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku zaradi prevažanja ilegalnih migrantov pripeljali še 30-letnega Hrvata. Ustavili so ga v nedeljo na avtocesti med Postojno in Koprom, pri izvozu Razdrto. V passatu je peljal državljana Kosova, ki sta tako kot turški državljani v Slovenijo prišla nezakonito.

Na območju koprske policijske uprave so policisti od petka do včeraj zjutraj prestregli šest nezakonitih migrantov, tri na območju bistriške policijske postaje, dva tujca so obravnavali policisti s postaje za izravnalne ukrepe, enega pa piranski policisti. Poleg treh turških državljanov in dveh Kosovcev se je v policijskem postopku znašel še Kitajec.


Najbolj brano