Makedonci iz tovornjaka kradli dizel

Pred dnevi so trije državljani Makedonije iz tovornjaka na Bivju iztočili približno 152 litrov dizelskega goriva, ko so jih po klicu pozornega občana presenetili in prijeli koprski prometni policisti. Dva so zagrabili takoj, eden se jim je uspel skrivati še slabe pol ure.

V nedeljo zvečer so trije tatovi na Bivju skušali izprazniti rezervoar 
tovornjaka. (fotografija je simbolična)  Foto: PU Murska Sobota
V nedeljo zvečer so trije tatovi na Bivju skušali izprazniti rezervoar tovornjaka. (fotografija je simbolična)  Foto: PU Murska Sobota

DEKANI > V nedeljo nekaj minut pred enajsto uro zvečer je pozoren občan na Bivju opazil, da se trije moški sumljivo potikajo okrog parkiranega tovornjaka. Počakal je, da spozna njihove namene, in videl, da so vlomili v rezervoar tovornjaka in iz njega začeli točiti gorivo. Takoj je poklical koprski OKC na številko 113, zahvaljujoč njegovi točni prijavi pa so policijski operaterji vse patrulje natančno obvestili o početju trojice.

Najbližje je bila patrulja koprske prometne policije, ki je prihitela na kraj v pičlih treh minutah. Njihov prihod je presenetil tudi tatove, saj so dva prijeli takoj na kraju, tretji pa je stekel proti gostilni Mulino in se jim tam skušal potuhniti. Čez slabe pol ure so policisti prijeli še njega.

Ugotovili so, da gre za tri državljane Severne Makedonije, ki bivajo pri nas, dva na območju slovenske Istre, eden pa na območju Goriške. Na kraj so se pripeljali z dvema avtomobiloma, s koprsko in goriško oznako, v enem pa so policisti našli tudi dokaze njihovega početja. V avtu so bile že napolnjene štiri 25-litrske posode, ena 35-litrska, eno 35-litrsko pa so uspeli do prihoda policistov napolniti le do polovice. V vseh je bil dizel. Glede na to, da živijo pri nas in imajo urejen status, jih bodo po posvetu s tožilstvom policisti ovadili po redni poti.


Najbolj brano