Lucijčanu grozi do pet let zapora zaradi groženj policistu

Koprska policijska uprava je kazensko ovadila 26-letnega Lucijčana, ki je večkrat grozil njihovemu policistu. 26-letnik je od včeraj v priporu, grozi mu od enega do pet let zapora.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER > 23. junija letos je Lucijčan na družbenem omrežju facebook z javnim zapisom izražal in spodbujal nasilno maščevanje zoper policista iz piranske policijske postaje in se mu na tak način maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic. Ogrožen je bil tako policist kot tudi njegovi bližnji sorodniki. Kriminalisti PU Koper so zoper osumljenega na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so sporočili iz koprske policijske uprave.

Kriminalisti so bili nato 10. avgusta obveščeni, da je isti 26-letnik policistu v trgovskem centru na območju Portoroža pred zaposlenimi, kupci in njegovimi otroki izrekel več groženj z napadom.

Grožnje 26-letnega Lucijčana so se stopnjevale, zato so včeraj 26-letniku kriminalisti odvzeli prostost in ga privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru. Ta je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Grozi mu od enega do pet let zapora.


Najbolj brano