Koprsko policijsko upravo vodi Dimitrij Marušič

Koprsko policijsko upravo po aferi, ki je odnesla dosedanjega direktorja Borisa Koraso, začasno vodi Dimitrij Marušič, vodja službe direktorja.

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je za vodenje 
Policijske uprave (PU) Koper pooblastil vodjo službe direktorja PU 
Koper Dimitrija Marušiča.
V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je za vodenje Policijske uprave (PU) Koper pooblastil vodjo službe direktorja PU Koper Dimitrija Marušiča. 

LJUBLJANA, KOPER > Prvi mož slovenske policije Boštjan Lindav je po tem, ko je dosedanji direktor koprske uprave Boris Korasa dobil izredno odpoved, za vodenje uprave pooblastil Dimitrija Marušiča, ki je že vrsto let vodja službe direktorja na tej upravi. Na generalni policijski upravi so pojasnili, da bodo za mesto direktorja policijske uprave objavili razpis, ko bodo končani delovnopravni postopki, povezani s Koraso.

Koprsko upravo naj bi Marušič po nekaterih neuradnih informacijah vodil začasno, dokler se z daljšega bolniškega dopusta ne vrne Igor Jadrič, ki je bil doslej pomočnik direktorja te uprave. Jadrič je bil začasni direktor že lani, ko se je s funkcije direktorja poslovil Igor Ciperle.

V torek je, spomnimo, močno odmevala novica, da sta izredno odpoved zaradi hujših kršitev delovnih obveznosti dobila dva uslužbenca policije. Hkrati so s policije o sumu kaznivega dejanja, ki naj bi ga storila, obvestili tudi posebni oddelek specializiranega državnega tožilstva. Eden od dvojice je Korasa, ki je potrdil, da je dobil sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi. Očitajo mu nepravilnosti v postopku varnostnega preverjanja policista, ki je bil pred leti odpuščen zaradi suma kaznivega dejanja (šlo naj bi tudi za spolno nadlegovanje), a se je kasneje, ko je bil oproščen teh očitkov, želel ponovno zaposliti v policiji.

Do ponovne zaposlitve je prišlo v času, ko je bil generalni direktor policije Anton Olaj, vodja službe generalnega direktorja pa je bil takrat Boris Korasa. Ta je očitke zanikal in napovedal, da se bo na sklep delodajalca pritožil.

Na policiji sicer drugih informacij zaradi varovanja interesa postopka, tudi notranjevarnostnega, za zdaj ne razkrivajo.


Najbolj brano