Kradla v trgovskem centru

V Kopru je varnostnik prijel 37-letno žensko, doma iz Novega mesta, ki je v trgovskem centru ukradla več artiklov v skupni vrednosti 235 evrov. Zoper žensko bodo podali kazensko ovadbo. Prav tako so policisti njej in 43-letnemu moškemu, s katerim je bila, izdali plačilni nalog, ker varnostniku nista želela pokazati osebnih dokumentov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Policisti so sinoči posredovali v okolici Izole, kjer je bil 36-letni moški nasilen do 39-letne partnerke. Zoper moškega bodo napisali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini, prav tako so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja oškodovanki.

Zasegli vozila

Policisti so v Izoli 46-letni ženski iz okolice Kopra zasegli avtomobil, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prav tako so policisti zasegli avtomobil 37-letni ženski iz okolice Kopra, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila je neregistriran avtomobil, na vozilu pa je imela nameščene registrske tablice, ki mu ne pripadajo. Zoper obe voznici bodo policisti napisali obdolžilni predlog na sodišče.

Danes dopoldne so policisti v Novi Gorici ustavili 46-letnega voznika neregistriranega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozili skladno s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozil je pijan

Policisti so včeraj zvečer na območju Nove Gorice ustavili 36-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Srne na cesti

Policisti so včeraj in danes na cestah na Severnem Primorskem obravnavali več primerov povoženja srnjadi. Včeraj so se štiri tovrstne nesreče zgodilo na območju Ajševice, na cesti Robič-Kobarid, med Dolenjo Trebušo in Mostom na Soči in blizu naselja Dolenja Trebuša, danes pa med Spodnjo Branico in Branikom.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti obravnavali tri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Afganistanec in Pakistanec sta zaprosila za mednarodno zaščito in so ju odpeljali v azilni dom, drugega Afganistanca pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj malo po 9. uri se je na mejni prehod Jelšane z namenom vstopa v državo s tovornim vozilom pripeljal 36-letni državljan BiH. Policisti so pri kontroli tovornjaka na podvozju priklopnika, na zadnji osi, opazili dva tujca, za katera so ugotovili, da sta državljana Afganistana in Pakistana.

Tujca sta se na priklopno vozilo skrila že na meji med BiH in Hrvaško, voznik pa o slepih potnikih ni vedel ničesar. Skritima tujcema so zaradi poskusa izmika mejni kontroli izrekli globo, nato pa so jima zavrnili vstop v državo. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom.


Najbolj brano