Kradel opremo iz rabljenih vozil, za nameček pa odnesel še bakreni žleb

Včeraj so policisti prejeli obvestilo, da je neznani storilec v bližini poslovnih prostorov ene od gospodarskih družb v Kromberku pri Novi Gorici pregledal več neregistriranih, rabljenih osebnih avtomobilov in pri tem iz enega ukradel avtoradio in akumulator, iz drugega pa si je prilastil dva plastična pokrova strešnih nosilcev. Zatem je neznanec s pročelja stavbe snel še bakreni žleb dolžine približno pet metrov. Gospodarska družba je oškodovana za približno 300 evrov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Danes so policisti obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu na parkirišču bencinskega servisa Mlake ob hitri cesti pri Vipavi. Neznani storilec je ponoči iz rezervoarja tovornega vozila znamke man, poljskih registrskih številk, izčrpal približno 350 litrov dizelskega goriva in tuje podjetju iz Poljske oškodoval za približno 590 evrov.

V Vrhpolju v suho strugo potoka padla 56-letna Nizozemka

Včeraj, okoli 11. ure, je v Vrhpolju na Vipavskem s tamkajšnjega mostička z višine približno dveh metrov v suho strugo potoka Bela padla in se poškodovala 56-letna državljanka Nizozemske. Ta je tik pred nezgodo pomagala vozniku, ki je z osebnim vozilom s priključeno počitniško prikolico manevriral oziroma vozil vzvratno iz tamkajšnje lokalne ceste. Pri tem je stopila korak nazaj in padlo v suho strugo potoka ter se huje poškodovala. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in PGD Vipava ter reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so ji nudili prvo pomoč. Kasneje so poškodovanko prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Zamotil starejšo gospo in ji izmaknil denarnico

Neznanec je pred nekaj dnevi na pločniku pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici pristopil do starejše oškodovanke in jo s pogovorom zamotil ter nato izkoristil njeno trenutno nepazljivost in ji iz torbice, ki jo je nosila čez ramo, ukradel denarnico. V njej je oškodovanka poleg gotovine imela tudi bančno kartico in osebne dokumente.

Voznik avtomobila med vožnjo trčil v večji kamen

Na cesto padel večji kamen

Včeraj, ob 9.21, so policisti prejeli obvestilo, da je voznik osebnega avtomobila na glavni cesti Sela pri Volčah-Doblar trčil v večji kamen, ki je z desne strani padel pred njegovo vozilo s strme brežine nad omenjeno cesto. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


Najbolj brano