Kozolec je zgorel

Včeraj ob 17.28 je bila policija obveščena o požaru v naselju Idršek, kjer je v celoti pogorel kozolec. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Ledine, Vrsnik in Idrija, ki so požar dokončno pogasili, izvedli varovanje sosednjega objekta in preventivno namočili travnato okolico kozolca.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Prav tako je v spodnjih prostorih kozolca zgorelo tudi različno kmetijsko orodje in starejši kmetijski traktor. Po nestrokovni oceni je v požaru nastala škoda v višini približno 30.000 evrov. Z ogledom je bilo med drugim ugotovljeno, da je do požara najverjetneje prišlo zaradi napake na električni instalaciji kmetijskega traktorja. Glede na dosedanje ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodoval gume in vrata avtomobila

Danes dopoldne so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila znamke opel na območju naselja Tabor. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec poškodoval dve pnevmatiki avtomobila, prav tako je z ostrim predmetom poškodoval sprednja vrata vozila. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Izginil še en defibrilator

Včeraj ob 10.33 je bila policija obveščena, da je neznani storilec na škodo lokalne skupnosti v naselju Gradišče nad Prvačino v daljšem časovnem obdobju iz prosto dostopne zunanje omarice za hranjenje AED defibrilatorja, nameščene na objektu tamkajšnje krajevne skupnosti, odvzel defibrator s slovenskimi nastavitvami in si ga protipravno prilastil. Nepridiprav je nato v omenjeno omarico namestil po videzu identični defibrilator z nemškimi nastavitvami, ki ne zadostuje slovenskim predpisom. O kaznivem dejanju so obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Nazadnje je bila policija o tatvini slovenskega defibrilatorja obveščena 18. februarja letos, ko je neznani storilec na območju Prvačine prav tako ukradel slovenski defibrilator in ga zamenjal z nemškim. Oškodovancu (Mestni občini Nova Gorica) je bila s tem povzročena škoda v višini približno 2000 evrov.

Nove podrobnosti nesreče v gozdu

Včeraj je policija poročala o delovni nesreči, ki se je zgodila v torek, 2. marca, v popoldanskih urah, med sečnjo lesa v gozdu med Gorenjo Trebušo in Mrzlo Rupo na Tolminskem in v kateri se je huje poškodoval 62-letni moški. Po nezgodi so na kraju posredovali poleg policista PP Tolmin, in sicer pripadnika gorske policijske enote PU Nova Gorica. Posredovalo je tudi 13 članov GRS Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč. V nadaljevanju so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRS za reševanje v gorah z Brnika, ki so se s pomočjo elektromotornega vitla spustili do ponesrečenca in ga dvignili v vojaški helikopter ter ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Včeraj so tolminski policisti z nadaljevanjem ogleda dogodka in dodatnim zbiranjem obvestil še ugotovili, da je 62-letni moški na omenjenem območju podrl večje smreko, ki se je pri tem naslonila na drugo smreko. Drevo je 62-letnik sprva zapel z jeklenico vitla in jo podrezal z motorno žago. Zaradi nastalih vibracij je naslonjena smreka padla in poškodovala 62-letnega moškega. Kljub poškodbam se je povzpel po strmem pobočju, kjer ga je pod vrhom našel 67-letni domačin. Glede na dosedanje ugotovitve obravnavanega dogodka na kraju so policisti tujo krivdo izključili in bo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vozili sta se oplazili

Včeraj ob 13. uri so policiste obvestili o prometni nesreči na glavni cesti med Solkanom in naseljem Plave, blizu vodnega črpališča Mrzlek, v kateri sta bila udeležena dva voznika, 77-letni voznik avtomobila in 54-letni voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške. Ugotovljeno je bilo, da je starejši voznik osebnega vozila peljal iz Nove Gorice proti Desklam, med vožnjo na omenjeni relaciji pa mu je iz nasprotne smeri pripeljal voznik tovornega vozila s prikolico. Med njunimi vozili je v ovinku prišlo do oplaženja. Pri tem se nihče ni poškodoval. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Motor je izginil izpred bloka

Danes zjutraj je bila policija obveščena o nedavni tatvini kolesa z motorjem znamke yamaha DT 50 R, bele barve, letnik 2008, izpred bloka na območju Ajdovščine. Policisti nadaljujejo s preiskavo navedenega kaznivega dejanja in bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vozil je pijan

Včeraj ob 21.41 so policisti na območju Vrtojbe ustavili 70-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper kršitelja je bilo odrejeno pridržanje v policijskih prostorih, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Prav tako so mu policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih.


Najbolj brano