Koprčanu grozil, da zbriše njegovo fotografijo

Včeraj okoli poldneva je koprske policiste poklical občan iz okolice Kopra in povedal, da je v Kopru do njega pristopil moški in mu grozil. Slikal naj bi namreč v njegovi smeri in zahteval, da sliko izbriše. Zatem je do njega pristopil še drugi moški, ki je izjavil, da je policist, in dejal, naj preneha z grožnjami.

Fotografija je simbolična. (Foto vir: pixabay.com)
Fotografija je simbolična. (Foto vir: pixabay.com) 

PRIMORSKA > Moškega, ki je grozil občanu, so policisti po opisu izsledili pri tržnici in ugotovili njegovo identiteto. 39-letnemu Koprčanu sledi hitri postopek po Zakonu o javnem redu in miru ter globa po zakonu o nalezljivih boleznih, ker ni uporabljal maske, ko se je približal občanu. Glede drugega moškega, ki naj bi se izdajal za policista, koprski policisti še zbirajo obvestila.

Na motorju z migrantom bežal pred policisti

Ob 13.46 je policiste obvestil občan, da je v predoru Kastelec opazil motor, ki vozi s previsoko hitrostjo. Na njem sta bili dve osebi. Policijska patrulja je motor izsledila pri odcepu za Črni kal, proti Dekanom. Najprej so policisti zapeljali na izvoz Škofije in ga pričeli ustavljati, vendar se voznik ni oziral na njihove znake, temveč je po stari cesti peljal naprej proti Ankaranu. Ko so ju policisti skorajda dohiteli, sta motorista padla in trčila v službeno policijsko vozilo. Policisti so prijeli oba. Motor znamke kawasaki Z750 je vozil 42-letni državljan Hrvaške, sopotnik pa je bil 27-letni državljan Indije, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi globa za pomoč pri ilegalnem prehodu državne meje, zanj pa so napisali tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Oba so laže poškodovana (odrgnine) odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico, od koder sta bila isti dan odpuščena. Motor so policisti zasegli.

Italijanski varnostni organi so slovenskim policistom sicer včeraj vrnili še vrnili dva državljana Nepala, policisti pa so pri Črnotičah obravnavali dva državljana Pakistana, pri Praporčah državljana Maroka.

Na Cerkljanskem zagorela starejša stanovanjska hiša

Včeraj okoli 20.30 so policisti prejeli obvestilo, da je v vasi Plužnje v občini Cerkno zagorela starejša stanovanjska hiša. Z ogledom so policisti ugotovili, da je ogenj v objektu izbruhnil ob sobni peči na drva. Ogenj se je razširil na druge predmete v prostoru, v celoti pa je pogorel bivanjski del (dnevna soba in del kuhinje), prav tako se je ogenj hitro razširil tudi na lesen strop, kjer je delno pogorela plošča med prvim in drugim nadstropjem. Po prvih ocenah nastala škoda znaša približno 8000 evrov. Požar so kasneje dokončno pogasili gasilci PGD Plužnje in PGD Cerkno. Gasilci so nato prezračili prostore in preventivno pregledali celoten objekt, prav tako so gasilci do jutranjih ur izvajali gasilsko stražo. Poškodovanega moškega, ki je bil v času požara v hiši, pa so najprej oskrbeli na kraju in ga nato odpeljali v Zdravstveni dom Idrija. Idrijski policisti so glede požara tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V delovni nesreči med sečnjo lesa na območju Nanosa se je poškodoval 60-letnik

Danes zjutraj so policisti prejeli obvestilo, da se je včeraj dopoldne pri sečnji lesa v kraju imenovanem Lipe na območju Nanosa z motorno žago poškodoval 60-letni delavec. Skupil je ureznino na obrazu, medtem ko je opravljal delo za samostojnega podjetnika z območja koprske policijske uprave. Kasneje so poškodovanega moškega zdravniško oskrbeli v ZD Postojna, nato pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policija je poleg pristojnih pravosodnih organov (preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in Državnega tožilstva v Novi Gorici) o nezgodi obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Glede na dosedanje ugotovitve okoliščin nesreče so policisti tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Brez veljavnega vozniškega dovoljenja in omamljen za volanom

Danes ob 11.20 so novogoriški prometni policisti na območju naselja Dombrava ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat testa je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamine, kokain in opijate), zato so mu policisti odredili tudi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Prav tako so policisti ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju so zasegli vozilo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na kokainu za volanom

Prav tako so idrijski policisti včeraj ob 23.15 uri v Idriji ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Test je bil pozitiven na kokain, odločno pa je odklonil strokovni pregled. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Najbolj brano