Konopljo sta prodajala tudi mladoletnim

Policisti bodo zoper 28-letnika z območja Postojne in 34-letnika iz vasi pri Pivki podali kazenske ovadbe na pristojno državno tožilstvo. Konopljo sta preprodajala in ponujala tudi mladoletnim osebam.

 Foto: PU Koper
Foto: PU Koper

PRIMORSKA > Policisti so na podlagi zbiranja obvestil in obravnave drugih kaznivih dejanj v preteklosti, kot je bilo prijetje 20-letnika z območja krajevne skupnosti Veliko Ubeljsko novembra lani, ki je oskrboval okoliške odjemalce s prepovedano drogo konoplja, ugotovili razloge za sum, da 28-letnik z območja Postojne oskrbuje okoliške preprodajalce in odjemalce s konopljo.

Policisti so na podlagi zasega droge enemu od odjemalcev ugotovili, da 28-letnik preprodaja prepovedano drogo tudi mladoletnim osebam na območju Cerknice. Na podlagi zbranih dokazov so policisti iz Cerknice januarja na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Ljubljana izvedli hišno preiskavo pri 28-letniku in mu zasegli konopljo, ki je bila pakirana v manjše vrečke. Na podlagi ugotovitev v hišni preiskavi, pregledu zaseženih predmetov in zbranih obvestilih so ugotovili, da se s tem nečednim poslom ukvarja tudi 34-letnik iz vasi pri Pivki. Tako so 8. marca policisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča Ljubljana izvedli hišno preiskavo še pri 34-letniku. Pri tem so našli in zasegli večjo količino konoplje, belo prašnato snov, za katero obstaja sum da gre za prepovedano drogo “spid”, denar in ostale predmete, ki so kazali na promet s prepovedanimi drogami.


Najbolj brano