Končal v jarku

V torek zvečer je močno počilo na regionalni cesti med Ajdovščino in Vipavo pri naselju Kožmani. 64-letni voznik avtomobila iz okolice Ajdovščine je zapeljal na nasprotni pas in čelno trčil v tovornjak, od koder ga je odbilo v obcestni jarek. Kljub grozljivemu prizoru je utrpel le lažje poškodbe.

Od silnega trka je avtomobil odbilo desno v obcestni jarek. Foto: GRC Ajdovščina
Od silnega trka je avtomobil odbilo desno v obcestni jarek. Foto: GRC Ajdovščina

AJDOVŠČINA > Na regionalni cesti med Ajdovščino in Vipavo pri naselju Kožmani je v torek ob 20.19 prišlo do prometne nesreče, v kateri sta trčila osebno vozilo in tovornjak. Prihiteli so ajdovski policisti, ki so ugotovili, da je 64-letni voznik iz okolice Ajdovščine po regionalni cesti vozil iz Vipave proti Ajdovščini.

Pred križiščem za vas Kožmani je voznik v blagem desnem ovinku zapeljal v levo na nasprotni vozni pas in se z vozilom čelno zaletel v sprednji levi del tovornega vozila s polpriklopnikom, ki ga je vozil 27-letni Madžar. Zaradi silnega trka je avtomobil odbilo desno izven vozišča v jarek, da je bil obrnjen proti naselju Kožmani.

V prometni nesreči je voznik avtomobila utrpel lažje telesne poškodbe. Posredovali so tudi ajdovski gasilci, ki so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem in odklopili akumulator na poškodovanemu vozilu. 64-letnik naj bi sam stopil iz poškodovanega vozila. Ajdovski reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V nesreči je nastala velika škoda na avtomobilu, tovornjaku ter odbojni ograji, na katero se je naslonil polpriklopnik. Zoper 64-letnega povzročitelja prometne nesreče bodo policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje podali ustrezen ukrep.


Najbolj brano