Kombi na hitri cesti trčil v Darsovo vozilo

Včeraj dopoldne je močno počilo na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Vipavo. V službeno vozilo Darsa, ki naj bi počasi vozilo po voznem pasu proti Vipavi, se je zaletel 34-letni voznik kombija. Oba voznika sta se v trku poškodovala. 45-letni delavec Darsa je utrpel hujše poškodbe, zato so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center.

Ajdovski gasilci  so s tehničnim posegom iz vozila rešili huje poškodovanega delavca Darsa. Foto: GRC Ajdovščina
Ajdovski gasilci so s tehničnim posegom iz vozila rešili huje poškodovanega delavca Darsa. Foto: GRC Ajdovščina

VIPAVA > Včeraj je bila zaradi prometne nesreče hitra cesta H4 na odseku med Ajdovščino in Vipavo zaprta za ves promet skoraj dve uri, saj so gasilci odstranjevali posledice nesreče, policisti pa ugotavljali vzrok zanjo.

Po prvih ugotovitvah naj bi se nesreča zgodila okoli 11.30, ko je na voznem pasu hitre ceste bel kombi ljubljanske registracije, ki ga je vozil 34-letni voznik iz okolice Kopra, trčil v službeno vozilo Darsa. To naj bi počasi vozilo proti Vipavi.

V nesreči se je huje poškodoval 45-letni delavec Darsa iz okolice Ajdovščine. Z vojaškim helikopterjem so ga odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Voznik iz okolice Kopra je v nesreči utrpel predvidoma lažje poškodbe, zato so ga novogoriški reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Marjan Koler z Darsa je včeraj potrdil le, da je 45-letni voznik vozil njihovo pregledno vozilo, s katerim se delavci Darsa večkrat dnevno odpeljejo po hitri cesti in pregledujejo razmere na njej. “V kolikor pa opazijo karkoli nevarnega na vozišču, takoj intervenirajo,” je še opisal njihovo delo.

Na kraju nesreče so poleg prometnih policistov in reševalcev posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovanega 45-letnega voznika iz vozila in pomagali policistom ter reševalcem. Odklopili so tudi akumulatorja obeh vozil in z vpojnimi sredstvi posuli madeže na cestišču.

Novogoriški prometni policisti so včeraj popoldne še nadaljevali s preiskavo okoliščin prometne nesreče, da bi ugotovili, kdo je odgovoren zanjo. O nesreči so obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo.


Najbolj brano