Kolono prehiteval preko polne črte

Občan je obvestil policiste, da na cesti od Gradišča proti Kozini osebni avto italijanskih registrskih številk prehiteva kolono tovornih vozil v škarje. Policisti so ustavili vozilo, ki ga je peljal 50-letni državljan BiH. Izdali so mu plačilni nalog zaradi nepravilnega prehitevanja preko polne črte ter kolone vozil. Globo je plačal na kraju.

 Foto: Daniel Novakovic/STA
Foto: Daniel Novakovic/STA

PRIMORSKA > V Izoli je nekdo otroku ukradel nezaklenjeno kolo znamke muddy fox, črne barve z rdečimi in črnimi črtami, vredno 150 evrov.

Pijanemu zasegli kolo z motorjem

Policisti so sinoči pri Kampelu zasegli kolo z motorjem vozniku iz okolice Kopra, ki je napihal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, poleg tega ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Pijan za volanom

V Bertokih so policisti ponoči ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen alkotest pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od srede od 6. ure do četrtka do 6. ure obravnavali skupno 16 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Od tega so nam italijanski varnostni organi vrnili štiri osebe. Bistriški policisti so jih obravnavali enajst, kozinski policisti pa eno osebo. Obravnavali so enajst Pakistancev, po dva Afganistanca in Turka ter enega Sirca.

Napihal več kot dva promila

Ajdovski policisti so včeraj nekaj minut po 15. uri med nadzorom cestnega prometa na območju Ajdovščine ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 1.14 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom.

V Ljubljani našli kombi, ki je bil ukraden v Kobaridu

Včeraj popoldne so novogoriški policisti prejeli obvestilo, da je bilo na območju ljubljanske policijske uprave odkrito tovorno vozilo znamke fiat ducato. Omenjeni kombi je v ponedeljek pozno zvečer izginil z dvorišča v Kobaridu. Po zaključenem postopku so policisti vozilo, na katerem ni bilo registrskih tablic, vrnili oškodovancem.

Iz avtomobilov izginile denarnice

Novogoriški policisti so v torek obravnavali tatvino iz osebnega vozila v vinogradu ob stanovanjski hiši v Vrtojbi. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neznani storilec prejšnjega dne v dopoldanskih urah iz odklenjenega avtomobila s prednjega desnega sedeža ukradel moško denarnico in dve manjši denarnici za drobiž, v katerih je oškodovanec hranil tudi plačilne kartice in druge osebne dokumente.

Novogoriški policisti so tudi včeraj obravnavali tatvino denarnice z dokumenti iz osebnega avtomobila v Kromberku. Ugotovili so, da je neznani storilec v nedeljo dopoldne iz vozila, ki je bilo parkirano pod vinogradom v Kromberku, ukradel denarnico. Kasneje je neznani storilec z ukradeno bančno kartico opravil tudi več dvigov na bankomatu.

V Novi Gorici izginilo kolo

Prav tako so novogoriški policisti obravnavali tatvino kolesa pred stanovanjskim blokom na Cankarjevi ulici v Novi Gorici. Neznani storilec je v začetku tedna prišel do parkirišča za kolesa pred vhodom v stanovanjski blok in iz kovinskega stojala za kolesa ukradel zaklenjeno dirkalno kolo znamke bemmex urban fast claris, rumene barve z odtenkom svetlo zelene in se z njim odpeljal neznano kam.


Najbolj brano