Kolesar je trčil v zid

Včeraj ob 21.37 je bila policija obveščena, da je v vasi Lokev padel kolesar. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 36-letni domačin iz neznanega vzroka zapeljal s ceste in trčil v obcestni betonski zid, izgubil nadzor nad kolesom in padel. Odrejen je bil strokovni pregled. Iz izolske bolnišnice so nas obvestili, da je huje poškodovan.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V Izoli je nekdo moškemu z invalidskega vozička ukradel denarnico z dokumenti in gotovino. Denarnico je imel v torbici, ki jo je pustil naspl električnem invalidskem vozičku pred trgovino.

Zasegli kombi in skuter

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti zasegli kombi 26-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Postojni so zasegli skuter piaggio zip 25. 18-letni voznik nima vozniškega dovoljenja, moped pa je predelan. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Kolesar je padel in se poškodoval

Ob 19. uri je v Ilirski Bistrici 61-letni voznik avtomobila pri zavijanju desno izsilil prednost 28-letnemu kolesarju, ki je vozil po kolesarski strezi. Trčil je vanj, kolesar je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Vlomil v hišo

V vasi pri Sežani je ponoči nekdo vlomil v hišo. Lastnikom je ukradel gotovino in zlatnino.

Zapuščena vozila v plamenih

Danes ob 00.52 so policisti obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari na Prvomajski ulici v Novi Gorici, kjer so na makadamskem parkirišču ob stanovanjskem bloku zgorela tri neregistrirana zapuščena osebna vozila (znamke mercedes-benz, mazda in renault). V požaru je eno vozilo (renault) v celoti pogorelo, drugi dve vozili pa delno. S tem dejanjem je bila oškodovancem povzročena skupna škoda za približno 300 evrov. Kasneje so požar vozil dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Oškodovanci so odstopili od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča na cesti med Sočo in Trento

Včeraj ob 20.30 so policisti obravnavali prometno nesrečo na regionalni cesti med vasjo Soča in Trento, kjer je prišlo do oplaženja z vzvratnima ogledaloma med dvema avtomobiloma. V prometni nesreči sta bila udeležena 32-letni voznik avtomobila, državljan Nemčije, in 23-letni voznik osebnega vozila iz Belgije, nihče od njiju se v prometni nezgodi ni poškodoval. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Na cesto je pritekel divji prašič

Včeraj ob 22.48 je bila policija obveščena, da je voznik avtomobila znamke audi na regionalni cesti izven naselja Kromberk povozil divjega prašiča. Prometni policisti so ugotovili, da je voznik vozil iz Ajševice proti Kromberku. Na ravnem delu izven Kromberka mu je z desne strani iz gozdne brežine na vozišče pritekla omenjena divjad. Voznik je trčil v divjega prašiča, ki je na kraju poginil. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Vozili so pijani

Včeraj zvečer so policisti na območju naselja Osek ustavili 70-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti včeraj popoldne blizu Kobarida ustavili 67-letnega voznika avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti so včeraj zvečer na Idrijskem imeli v postopku kolesarja in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat preizkusa z elektronskim alkotestom pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola 1,16 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Policisti so kolesarja izločili iz prometa, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali enajst ilegalnih migrantov: pri Podgorju šest državljanov Pakistana, na Sušaku državljana Pakistana, pri Podgorju dva državljana Irana, pri Zazidu pa dva državljana Afganistana.


Najbolj brano