Kljub visokim temperaturam se številni vozniki nalivajo z alkoholom

Četrtkova vožnja proti domu se za 20-letnega domačina pri Zemonski vagi ni končala dobro. Z 2,33 alkohola v telesu je zapeljal s ceste in trčil v drevesa, po prihodu policistov pa je imel še toliko moči, da je nasprotoval rezultatu alkotesta. Vročino sta v minulih dneh gasila z alkoholom tudi voznika v Izoli in Pobegih ter kolesar v Vrtojbi.

20-letnik je v četrtek vozil avto z 2,33 promila alkohla v telesu. Foto: PGD Ilirska Bistrica
20-letnik je v četrtek vozil avto z 2,33 promila alkohla v telesu. Foto: PGD Ilirska Bistrica

PRIMORSKA V četrtek nekaj minut pred sedmo uro zvečer je voznik terenskega vozila med vožnjo od Ilirske Bistrice proti Jelšanah zapeljal s ceste in obstal v nekaj akacijevih drevesih, v katere je trčil. Na pomoč so takoj prihiteli bistriški gasilci in reševalci, ki so poškodovanega voznika oskrbeli, prenesli v rešilca in ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Voznik pa vseeno ni bil tako poškodovan, da ga policisti pred tem ne bi preskusili z alkotestom. Ugotovili so, da gre za 20-letnega domačina, in da ima v telesu absolutno preveč alkohola. Čeprav ga ne bi smel imeti niti kapljice, je napihal 1,12 miligrama oziroma 2,33 promila alkohola. Mladenič pa se z rezultatom ni strinjal, zato so mu v bolnišnici vzeli nekaj krvi in v njej natančno izmerili vse poživljajoče “dodatke”.

Pijana je bila tudi mlada voznica, ki je v noči na petek vozila po hitri cesti od Vipave proti Ajdovščini in pri Zemonu trčila v ograjo ter se z avtom ustavila 80 metrov naprej izven ceste. Ko so na kraj prihiteli, gasilci, reševalci in policisti, voznice niso našli ob avtu. Šele kasneje so jo našli na makadamski cesti pod Žapužami.

Policisti so jo preskusili z alkotestom in ugotovili, da je vozila pijana. Kakšen rezultat je pokazal alkotest, z novogoriške policijske uprave niso sporočili. Po preskusu so jo odpeljali na pregled v šempetrsko bolnišnico, policisti pa zoper njo spisali obdolžilni predlog zaradi prehitre vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in pobega s kraja nesreče.

Pijan je bil tudi 24-letni voznik avtomobila, ki je v četrtek ob osmih zvečer vozil od Tolmina proti Novi Gorici in v Volčah trčil v avto, s katerim se je na cesti drugi voznik ustavil, ker je zavijal v levo. Zakaj je 24-letnik trčil, je pokazal alkotest, ki se je ustavil pri rezultatu 0,47 miligrama (0,98 promila) alkohola. Vozniku so policisti izrekli kazen.

Pijane voznike so policisti na naših cestah odkrili tudi v sredo. Popoldne je 82-letni Ljubljančan na Belvederju vozil na prekratki varnostni razdalji za voznico avtomobila in trčil vanjo. Po trčenju je zbežal, vendar je voznica policistom natančno opisala voznika in avto, tako da so ga ujeli že na Bivju. Brezvestni Ljubljančan je napihal 0,75 miligrama (1,56 promila) alkohola in se bo kmalu lahko poslovil od vozniškega dovoljenja. V noči na četrtek so v Pobegih ustavili 38-letnega voznika avta, ki z alkoholom ni veliko pretiraval, vseeno pa je spil preveč. Napihal je 0,40 miligrama (0,83 promila). Ob ustavljanju si je nakopal še nekaj kazni; zaradi neupoštevanja znakov policistov in neupoštevanja prometne signalizacije.

V sredo pa so novogoriški prometni policisti v Vrtojbi obravnavali kolesarja, ki je med vožnjo padel in se lažje poškodoval. Tudi njega so policisti preverili z alkotestom in ugotovili, da je pijan. Koliko je napihal, z novogoriške uprave niso sporočili. Reševalci so mu oskrbeli rane in ga odpeljali v bolnišnico.


Najbolj brano