Kdo je v imenu Sončka zbiral denar?

V četrtek je občan policiji prijavil, da nekdo v imenu Zveze Sonček pred trgovskim centrom v Kromberku zbira denar za terapevtske kolonije in obnovitveno rehabilitacijo. Policija ni ugotovila nepravilnosti, iz Zveze Sonček pa sporočajo, da je šlo za lažno zbiranje prispevkov.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

KROMBERK > Na Zvezi Sonček so dobili obvestilo, da je v četrtek pred trgovskim centrom Mercator v Kromberku potekalo zbiranje prispevkov za izvedbo terapevtskih kolonij in obnovitvene rehabilitacije, ki naj bi jih izvajalo društvo Sonček, Gorenjsko društvo za cerebralno paralizo ali Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije.

“Darovalci so v zameno za svoj prispevek prejeli brošuro in potrdilo. Navedene aktivnosti je brez pooblastila ali dovoljenja Sončka izvajala neznana oseba, ki je izdajala potrdila z nazivom 'BODI SONČEK', domnevno podjetnika z območja Ljubljane,” je v sporočilu, v katerem navaja, da gre za lažno zbiranje denarja, zapisal Tomislav Špilak iz omenjene zveze.

Ker obstaja verjetnost, da bodo navedene osebe nadaljevale z lažnim zbiranjem gotovinskih prostovoljnih prispevkov v imenu društev Sonček, so sporočili, da Zveza Sonček in društva Sonček nikoli ne zbirajo gotovinskih prostovoljnih prispevkov na tak način. “Kdorkoli v imenu Zveze Sonček zbira prostovoljne prispevke, to počne z goljufivimi nameni,” je dodal Špilak. Občane prosijo, da tako početje prijavijo na najbližjo policijsko postajo ali na tržni inšpektorat. Na novogoriški policijski upravi so zadevo preverili in niso ugotovili nepravilnosti.


Najbolj brano