Kdo je ukradel in kdo vozil avto?

Koprski policisti raziskujejo, kaj se je v soboto ponoči dogajalo s Volkswagnovim polom, in kdo je z njim bežal pred policisti. Neznanec je med begom v Kopru skočil iz avta in zbežal peš, nekaj ur kasneje pa je na koprsko policijsko postajo prišel lastnik in prijavil, da so mu avto ponoči ukradli.

Policisti so  v soboto ponoči na Dolinski cesti v Kopru poskušali ustaviti voznika pola, a se ta ni zmenil 
za njihove ukaze (fotografija je simbolična).  Foto: STA
Policisti so v soboto ponoči na Dolinski cesti v Kopru poskušali ustaviti voznika pola, a se ta ni zmenil za njihove ukaze (fotografija je simbolična).  Foto: STA

KOPER > Incident s še neznanim voznikom 3000 evrov vrednega avtomobila znamke volkswagen polo iz Kubeda se je začel odvijati v soboto ob 2.40. Takrat so namreč koprski policisti pri trgovini Hofer na Dolinski cesti ustavljali voznika, ki je vozil ta avto, vendar se voznik ni zmenil za njihove ukaze, in je, raje kot da bi ustavil, pospešil v smeri ulice Istrskega odreda.

Policista sta skočila v svoje vozilo in zapeljala za njim, takoj za prvim krožiščem pa je voznik očitno ugotovil, da jima ne bo uspel uiti in je avto ustavil bo robu ceste, skočil iz njega in zbežal peš. Pred tem je očitno hotel iz ključavnice potegniti tudi kontaktni ključ, vendar se mu je tako mudilo, da ga je v ključavnici zlomil. Avto je ostal v teku. Ker je avto oviral promet, so policisti poklicali voznika s tovornjakom avto vleke, ki je avto naložil in ga odpeljal na varno.

Lastnik policistom ni znal pojasniti, kdaj naj bi mu neznanec z dvorišča hiše v Kubedu ukradel volkswagen pola, v katerem je pustil ključe.

Zjutraj pa se je na koprski policijski postaji oglasil moški iz Kubeda in prijavil, da so mu ponoči s hišnega dvorišča ukradli volkswagen polo. Kdaj naj bi mu ukradel avta, ni znal povedati, dejal je, da se je to zgodilo od večera do jutra. Dodal je še, da je bil avto odklenjen in da je v njem pustil ključ.

Policisti so preverili podatke ukradenega avta in avta, s katerim je ponoči neznani voznik bežal, in ugotovili, da gre za isti avto. Lastnik je kasneje prevzel avto, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem informacij, ki jih bodo pripeljala do nočnega ubežnika. Na koprski policijski postaji so v soboto zjutraj opazili, da je lastnik avta ob prijavi kazal očitne znake alkoholiziranosti.


Najbolj brano