Kaznovali osem tovornjakarjev

Novogoriški policisti so v času evropsko usklajenega poostrenega nadzora nad tovornjaki in avtobusi ustavili 53 vozil. 13 voznikov so zaradi raznih prekrškov oglobili, dva pa celo izločili iz prometa.

V nadzoru so odkrili tri pretežke tovornjake in kar osem tehnično 
pomanjkljivih tovornjakov. Foto: Danijel Cek
V nadzoru so odkrili tri pretežke tovornjake in kar osem tehnično pomanjkljivih tovornjakov. Foto: Danijel Cek

ŠEMPAS > Policisti novogoriške policijske uprave so pred dnevi na počivališču Šempas ob hitri cesti H4 izvedli nadzor nad tovornjaki in avtobusi pod skupnim imenom Truck & Bus (pri nas jo imenujejo Morska deklica). Poleg prometnih policistov so sodelovali tudi kolegi novogoriške policijske postaje za izravnalne ukrepe, policisti specializirane enote za nadzor prometa, predstavniki DARS, finančne uprave in predstavniki družbe, ki tehta tovornjake.

Tokrat so se jim pridružili tudi italijanski prometni policisti. “Novogoriški prometni policist se je pridružil patrulji italijanskih prometnih policistov, ki je nadzor izvajala na območju Italije. Vsi sodelujoči so v skladu s svojimi pooblastili ugotavljali kršitve s svojega delovnega področja,” je pojasnil tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik.

Pri voznikih tovornjakov in avtobusov so ugotavljali kršitve prometnih pravil, predvsem glede časa trajanja vožnje, obveznih počitkov in odmorov voznikov, preverjali so tudi psihofizično stanje voznikov, tehnično brezhibnost in preobremenjenost vozil, pritrjenost tovora, ustreznost listin ter morebitne manipulacije z zapisovalnimi napravami oz. tahografi. Policisti so bili pozorni tudi na uporabo varnostnega pasu, prehitro vožnjo in telefoniranje med vožnjo.

V času nadzora so ustavili 53 tovornih vozil, kršitve pa so zabeležili pri 13 voznikih. Oglobili so jih, ker so vozili brez varnostnega pasu, ker je bilo vozilo pretežko, ker tovora niso pravilno zavarovali ali pa so sedli za volan tovornjaka s tehničnimi pomanjkljivostmi. Iz prometa so izločili dve tovorni vozili.


Najbolj brano