Kazenske ovadbe po septembrskem huliganskem izgredu v Škofji Loki

Po septembrskem nasilnem izgredu skupine navijačev na nogometnem igrišču v Škofji Loki, v katerem so štiri osebe utrpele poškodbe, so policisti prepoznali deset oseb, ki jih obravnavajo za različna nezakonita dejanja.

Tako jo je skupil eden izmed izolskih navijačev, ki ga je član 
ljubljanske navijaške skupine žgal z gorečo baklo. Foto: Sijan Pretnar
Tako jo je skupil eden izmed izolskih navijačev, ki ga je član ljubljanske navijaške skupine žgal z gorečo baklo. Foto: Sijan Pretnar

ŠKOFJA LOKA > “Gre za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva, motenje javne prireditve in uporabo pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi. Za kaznivo dejanje bo podana kazenska ovadba, za prekrške pa uvedeni prekrškovni postopki,” so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Naj spomnimo, incident se je zgodil 4. septembra na nogometni tekmi med Izolo in Škofjo Loko. Tekla je 87. minuta, ko je približno 30 posameznikov, bojda pripadnikov organizirane navijaške skupine Olimpije Green Dragons, vdrlo na prizorišče ter se zapodilo proti peščici navijačev iz Izole.

Po ugotovitvah policije so ob 18.45 trije izolski navijači prestopili ograjo in vdrli na igrišče ter povzročili prekinitev tekme. Dva sta uporabljala pirotehniko. Za njimi je na nogometno igrišče vdrla tudi večja skupina ljubljanskih navijačev. Nekateri med njimi so bili zamaskirani, uporabljali so palice in bakle.

Policija je z zbiranjem obvestil prepoznala sedem posameznikov iz ljubljanske skupine. “Okoliščine kažejo, da se je ta skupina na dejanje predhodno pripravila, incident pa naj bi bil maščevanje zaradi preteklih dogodkov in nerešenih nesoglasij med skupinama," navaja policija v izjavi za javnost.

Štirje navijači iz ljubljanske navijaške skupine so osumljeni storitve kaznivega dejanja nasilništva, motenja javne prireditve in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi. Še trije iz te skupine pa nasilništva in motenja javne prireditve. Tri navijače druge navijaške skupine pa policisti obravnavajo zaradi motenja javne prireditve in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi, kar je oboje prekršek.

“Z enim od primorskih navijačev je v izgredu obračunalo kar pet ljubljanskih, in sicer sta ga dva z roko udarila v predel glave, eden ga je s palico udaril v predel prsnega koša, četrti ga je brcnil, peti pa ga je opekel s prižgano baklo,” je še navedla policija.

Nasilje so poskušali prekiniti nogometaši, vendar so huligani napadli tudi njih. Trije nogometaši so bili pri tem telesno poškodovani. Nasilje je naposled prekinil eden od osumljencev, ki je izgredniško skupino pozval, naj odide iz igrišča.

Zagrožena globa za motenje ali oviranje poteka shoda oziroma prireditve znaša 250 evrov. Zagrožena globa za vnos nevarnih predmetov ali snovi ter motenje reda na tekmi znaša 150 evrov.

Zagrožena kazen za povzročanje nasilja ali ogrožanje varnost drugih na športnih prireditvah ali v zvezi s temi prireditvami pa je do treh let zapora.

Policisti v dogodku nadaljujejo zbiranje obvestil o še drugih neznanih storilcih.


Najbolj brano