Jadralni padalec se je poškodoval

Policiste so včeraj ob 13.24 obvestili, da se je pri pristanku na letališču v Bovcu poškodoval 40-letni jadralni padalec, državljan Italije. Do nesreče je prišlo pri izvedbi “prevlečenega leta”, zaradi česar je padalo izgubilo vzgon. Italijanski jadralni padalec je padel z višine treh do štirih metrov in se pri pristanku poškodoval.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Na kraju nesreče so poleg policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Tolmin, kasneje pa so poškodovanega Italijana prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Prometna nesreča v Novi Gorici

Včeraj, malo po 19. uri, je bila policija obveščena o prometni nesreči v križišču Rejčeve in Delpinove ulice v Novi Gorici, kjer je prišlo do trčenja med avtomobilom in kolesarjem. Ugotovljeno je bilo, da je 46-letni voznik avtomobila vozil po Delpinovi ulici proti Ulici Gradnikove brigade. V križišču je nameraval na Rejčevo ulico in pri tem spregledal mlajšega kolesarja, ki se je po Ulici Gradnikove brigade (peljal se je izven kolesarske steze in brez luči) pripeljal naravnost proti večji zgradbi na Delpinovi ulici. V prometni nesreči se je mlajši kolesar predvidoma laže poškodoval. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper mladoletnega kolesarja podali obdolžilni predlog zaradi vožnje po površini, ki ni namenjena kolesarjem ter neuporabe luči med vožnjo. Prav tako bo izdan plačilni nalog tudi vozniku avtomobila zaradi nepravilne vožnje v omenjenem križišču.

Iz avta ukradli denar

Policisti so bili danes zgodaj popoldne obveščeni o vlomu v avtomobil na območju Predmeje. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec včeraj vlomil v vozilo in iz odložene torbice v prtljažniku odtujil manjšo vsoto gotovine. Policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Pregled je odločno odklonil

Danes dopoldne so policisti v Mostu na Soči ustavili 40-letnega voznika in mu v nadaljevanju postopka odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil.

Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ukradli so kolo

Danes dopoldne so policiste obvestili o tatvini gorskega kolesa znamke BTwin, črne barve z odtenki rdeče barve v Novi Gorici. S tem nezakonitim dejanjem je storilec lastnici povzročil za približno 400 evrov škode. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano