Izginil kombi s 1200 kilogrami medu

Včeraj okoli 23. ure se je državljan Romunije pripeljal na bencinski servis Fernetiči sever s kombijem, v katerem je prevažal večjo količino medu. Po kratki malici v notranjosti servisa se je ob 23.10 vrnil na parkirni prostor in opazil, da je kombi izginil.

Fotografija je simbolična. (foto: pixabay.com)
Fotografija je simbolična. (foto: pixabay.com) 

FERNETIČI > 30-letni državljan Romunije se je pripeljal na bencinski servis Fernetiči sever s tovornim vozilom znamke iveco daily 2.3, bele barve, reg. št. BC10LSG in ga parkiral na parkirnem prostoru. Vozilo je zaklenil in odšel v prodajalno, da bi nekaj pojedel. Medtem je nekdo prišel do vozila in ga odpeljal skupaj s tovorom.

V tovornem delu je prevažal kar 1200 kilogramov medu in en kilogram čebeljega prahu. Po oceni oškodovanca naj bi znašala vrednost kombija 6000 evrov, vrednost medu in čebeljega prahu pa naj bi dosegla kar 60.000 evrov.

Gre seveda za pretiran znesek. Kilogram ustekleničenega medu stane približno deset evrov, kilogram tekočega medu v rinfuzi pa ne presega pet evrov. Kilogram cvetnega prahu pa tudi ni vreden več kot nekaj deset evrov. Realna vrednost tovora bi tako v najslabšem primeru lahko znašala dobrih 6000 evrov, v najboljšem pa dobrih 12.000 evrov.


Najbolj brano