Iz trgovine v Izoli odnesli oblačila v vrednosti 5000 evrov

Včeraj ob 15.47 je policija prejela prijavo o tatvini artiklov iz ene od trgovin v Izoli. Trije storilci so vstopili v trgovino in zaposlenima kazali znake, da so gluhonemi. S tem so ju tako zavedli, da so iz trgovine odtujili med 50 in 60 kosov oblačil. Škode je za približno 5000 evrov. Obravnava se kaznivo dejanje velike tatvine na posebno predrzen način. Policisti intenzivno zbirajo obvestila.

Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay.com

PRIMORSKA > V Kopru je nekdo ukradel moško kolo kilimanjaro, modro-bele barve, z nameščenim otroškim sedežem.

Na mejo s ponarejenimi kartončki

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti obravnavali moškega in žensko, ki sta pri vstopu v Slovenijo pokazala ponarejene kartončke o cepljenju. Sledi jima kazenska ovadba.

Prevrnila se je na streho

Pri Kozini se je 46-letna voznica zaradi napačne strani vožnje z avtomobilom prevrnila na streho. Odpeljali so jo v izolsko bolnišnico, sledi ji plačilni nalog.

Torbica izginila iz avta

V Kopru je nekdo iz vozila z odprtim oknom ukradel torbico s ključi, dokumenti in bančno kartico, s katero je takoj opravil tudi dva nakupa.

Vozilo so mu zasegli

Včeraj popoldne so policisti v Hruševju ustavili 35-letnega voznika motornega kolesa. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Stroj je zagorel

Včeraj, ob 16.17 je bila policija obveščena o manjšem požaru v eni od gospodarskih družb na območju Spodnje Kanomlje, kjer je zagorel stroj za odsesevanje odbruskov. Tamkajšnji zaposleni je takoj po požaru začel stroj gasiti in zatem na pomoč poklical gasilce PGD Spodnja Idrija. V požaru se ni nihče poškodoval, o požaru je policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Idrijski policisti so glede na dosedanja ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Jadralni padalec je obvisel na drevesu

Včeraj ob 13.21 je bila policija obveščena, da je na območju Mrzlega vrha na Tolminskem na drevesu pristal in obvisel jadralni padalec. Ugotovljeno je bilo, da je bil v nesreči udeležen 57-letni jadralni padalec, državljan Nemčije. Kasneje so na kraju posredovali gorski reševalci GRS Tolmin, ki so s pomočjo vrvne tehnike rešili nemškega jadralnega padalca ter ga prepeljali v dolino.

Ukradel prečko traktorske hidravlike

Včeraj ob 16.41 je bila policija obveščena o nedavni tatvini kovinske prečke traktorske hidravlike na območju naselja Zapotok. Po sedaj zbranih podatkih si je neznanec na dvorišču hiše iz traktorja prilastil omenjeno kovinsko prečko, ki je bila nameščena na traktorski hidravliki. S tem je bila oškodovancu povzročena škoda za 450 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Izsilila prednost

Danes ob 7.10 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Novi Gorici zaradi izsiljevanja prednosti, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Z ogledom kraja prometne nezgode in zbiranjem obvestil so prometni policisti ugotovili, da je voznica avtomobila peljala po Erjavčevi ulici proti Kidričevi ulici. Pred križiščem s Cankarjevo ulico se je z vozilom razvrstila na prometni pas za zavijanje levo in nato v križišču zavila levo v smeri Cankarjev ulice. Pri tem voznica ni pustila mimo vozil, ki so prihajala iz nasprotne in so v križišču vozila naravnost. V tistem trenutku je namreč iz nasprotne smeri pripeljal voznik avtomobila, ki je s prednjim delom svojega vozila trčil v prednji del njenega avtomobila. V prometni nesreči se nihče ni poškodoval. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška zakona o pravilih cestnega prometa je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

Trk v Dornberku

Policisti so danes obravnavali prometno nesrečo na območju Dornberka z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtomobila speljal vzvratno s parkirnega mesta pred lokalom na Ulico Bojana Vodopivca, pred premikom z vozilom pa se ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v prometu. Tako je z zadnjim delom svojega vozila trčil v drugi avtomobil, ki ga je v tistem trenutku vozila voznica vzvratno po Ulici Bojana Vodopivca. Zaradi prekrška je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

Srne na cesti

Včeraj je bila policija obveščena, da je voznica avtomobila v jutranjih urah med vožnjo na regionalni cesti iz smeri naselja Volčja Draga proti Ajševici povozila srno, ki je skočila na cesto. Na vozilu je po nestrokovni oceni nastalo za približno 400 evrov škode. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako je bila policija danes ob 4.41 obveščena, da je voznik kombija na cesti Ajdovščina-Lokavec povozil srno. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, divjad je po trčenju z vozilom na kraju poginila.

Povozil divjega prašiča

Danes, nekaj pred 3. uro v nočnem času, so policiste obvestili o povoženju divjega prašiča na hitri cesti med Bazaro in naseljem Vogrsko. Voznik avtomobila je vozil po hitri cesti iz Šempetra pri Gorici proti Vogrskem, med vožnjo pa je med prehitevanjem neznanega tovornega vozila povozil divjega prašiča, ki je ležal na prehitevalnem pasu. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Vozila sta pijana

Včeraj ob 22.30 so v Pivki ustavili 55-letnega voznika avtomobila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu odolžilni predlog.

Ob 3.45 so v Izoli odredili preizkus alkoholiziranosti 47-letnemu vozniku avtomobila, rezultat je bil 0,71 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi mu odolžilni predlog.

Vozil pod vplivom mamil

V Portorožu so ustavili 54-letnega Pirančana. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,19 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zatem je bil odrejen še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik pozitiven na opiate in kokain. Strokovni pregled je opravil. Sledi mu odolžilni predlog.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjem vikendu obravnavali osem ilegalnih migrantov: v Materiji državljana Albanije, v Račicah državljana Turčije, pri Črnotičah štiri državljane Turčije, v Lipici pa dva državljana Pakistana.


Najbolj brano