Iz trgovin na Kozini in v Kopru je Ljubljančan ukradel za 1000 evrov izdelkov

Policisti so v soboto popoldan na Kozini ustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega so pred tem dobili sporočilo, da je iz trgovine odšel s polnim vozičkom, ne da bi plačal, zložil stvari v avto in odpeljal s kraja. 40-letnik iz Ljubljane je ukradel za približno 500 evrov prehrambenih izdelkov v trgovini na Kozini, poleg tega pa še za približno 500 evrov izdelkov iz trgovine v Kopru.

PRIMORSKA > Ukradene stvari je imel Ljubljančan še v vozilu in so mu jih zasegli. Vozil je pod vplivom mamil, hitri test na prepovedane droge je bil namreč pozitiven, zatem pa je odklonil strokovni pregled. Tudi vozilo so mu zasegli. Sledita mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba.

Ukradli so zlatnino

V Pobegih je v četrtek nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel več kosov zlatnine.

Iz kampa sta izginili kolesi

V zadnjih mesecih je nekdo vlomil v kamp prikolico v izolskem avtokampu. Lastnikom z okolice Ljubljane je ukradel dve kolesi, vredni 1000 evrov, in 40 evrov gotovine.

Odnesli so avtoradio in očala

V Strunjanu je v petek nekdo vlomil v parkiran osebni avto ter ukradel avtoradio z navigacijo in sončna očala. Lastnik je oškodovan za 5000 evrov.

Iz sefa so ukradli denar, nakit in ure

V vasi Avber pri Sežani je nekdo vlomil v hišo, v njej pa v sef, iz katerega je odnesel večjo količino gotovine ter več kosov različnega nakita in ur visokega cenovnega razreda. Policisti še zbirajo informacije.

V avtu vsi pijani

V petek zvečer so policiste obvestili, da od Seče proti Hrvaški vozi osebni avto, v katerem so vsi pijani. Policisti so vozilo ustavili. 44-letnemu vozniku je preizkus alkoholiziranosti, pokazal 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ugotovili so tudi, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Iz avta so ukradli torbico in denar

Na Sv. Katarini v Ankaranu je nekdo v soboto vlomil v parkiran osebni avto ter iz vozila ukradel torbico z dokumenti in večjo vsoto denarja.

Kolo je izginilo

V Sečovljah je nekdo ukradel kolo KTM, črne in oranžne barve, ki je bilo nezavarovano na dvorišču. Kolo je vredno 500 evrov.

Odnesli nakit in zlatnik

V Hrvatinih je nekdo vlomil v hišo in razmetal notranjost. Ukradel je več kosov zlatega nakita in zlatnik.

Kaj so ukradli vlomilci, še ugotavljajo

Nekdo je vlomil tudi v hišo v Prestranku in s tem povzročil lastnikom za 1000 evrov škode. Policisti še ugotavljajo, če so vlomilci kaj odnesli, saj so lastniki odsotni.

Razbijal je kozarce, nadlegoval goste in padal pod mize

V soboto malo pred polnočjo so policiste poklicali iz koprskega lokala, kjer je kršil javni red in mir moški iz okolice Kopra. V gostinskem lokalu je razbijal kozarce, nadlegoval goste lokala in padal pod mize. Varnostnik ga je opozoril in mu ukazal, naj zapusti lokal, česar pa moški ni upošteval in je s kršitvami nadaljeval. Policisti so mu na kraju izdali plačilni nalog.

Trčil je v vozilo in pobegnil

V Kopru na Markovcu je včeraj popoldne osebni avtomobil trčil v parkirano vozilo, zatem pa odpeljal. Policisti so pobeglega voznika izsledili in opravili ogled vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,80 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so policisti od četrtka, 7. februarja, od 7. ure, do danes, do 7. ure obravnavali eno osebo za nedovoljeni prehod državne meje med Hrvaško in Slovenijo. Bistriški policisti so obravnavali državljana Alžirije in ga po postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Sprla sta se

Včeraj okoli 19. ure so policisti prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru v Novi Gorici, in sicer na Kolodvorski poti sta se verbalno in nato fizično sprla dva moška. Pri tem je eden od udeležencev spora drugega udaril v predel glave. Policisti so obema izdali plačilni nalog.

Zelo globoko pogledal v kozarec

Včeraj okoli polnoči so bovški policisti v Kobaridu ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 1.17 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in

mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, podali bodo tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nezgode na smučišču

V soboto ob 13.30 se je na smučišču Cerkno (proga Lom 3) huje poškodoval 36-letni smučar, državljan Hrvaške. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je hrvaški smučar v izteku omenjene proge sam padel in si huje poškodoval levo nogo (sum zloma pod golenom); med smuko je smučar uporabljal ustrezno smučarsko opremo in smučarsko čelado.

Po nudeni prvi pomoči s strani reševalcev tamkajšnjega smučarskega centra so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili.

Na smučišču Kanin pa se je v soboto pri sestopu s sedežnice poškodovala 39-letna smučarka iz okolice Ljubljane. Omenjena se je pri sestopu zapletla z drugimi smučmi in padla ter se lažje poškodovala (udarec v trtico). Poškodovano smučarko so kasneje prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.


Najbolj brano