Iz skladišča bencinskega servisa ukradli za 20.000 evrov cigaret

Danes ob 2.30 so vlomili v bencinski servis v Prestranku. Iz skladiščnega dela so ukradli cigarete različnih blagovnih znamk v skupni vrednosti 20.000 evrov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Policisti so včeraj v Bertokih ustavili 77-letnega domačina, ki je vozil avtomobil z različnima registrskima tablicama, obema ukradenima. Zoper voznika bodo spisali kazensko ovadbo, prav tako je zaradi vožnje neregistriranega vozila dobil plačilni nalog.

Iz hiše je odnesel zlato

Včeraj med 18. uro in 19.20 je nekdo vlomil v hišo na Tribanu. Pregledal je notranjost in ukradel predmete iz zlata v vrednosti 5000 evrov.

Vlomili v trgovino

Ponoči je bila policija obveščena o vlomu v eno od trgovin v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec na silo odprl vhodna vrata objekta in vstopil v notranjost. Tam je našel in si protipravno prilastil blagajno z gotovino. Policisti bodo po zaključku preiskave vseh okoliščin navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Iz trgovine ukradel mobilni telefon

Danes okoli 10. ure so policiste obvestili o tatvini mobilnega telefona z razstavne policije v eni od trgovin v Novi Gorici, vrednega 109 evrov. Ugotovljeno je bilo, da je tat aparat ukradel včeraj popoldne. Policisti so osumljenca danes že izsledili, prav tako so mu zasegli ukradeni telefonski aparat. Na podlagi odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper osumljeno osebo kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

S steklenico poškodoval vetrobransko steklo in stebriček

Danes zgodaj zjutraj so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila, znamke hyundai, na parkirišču v naselju Cerkno. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec s steklenico poškodoval vetrobransko steklo in kovinski stebriček. Zaradi tega je nastala škoda v višini približno 450 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih kaznivega dejanja s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Razbil vetrobransko steklo

Policisti so bili včeraj s strani oškodovanca obveščeni, da je neznanec pred nekaj dnevi na makadamskem parkirišču z razbil vetrobransko steklo avtomobila znamke citroen, prav tako je z neznanim predmetom poškodoval lak na desnem bočnem delu vozila. S tem dejanjem je bila lastnikom vozila povzročena škoda za približno 400 evrov. Policisti bodo tudi v tem primeru po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje

Policisti so na Kobariškem ustavili 64-letnega voznika avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,42 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi odgovornosti za storitev prekrška prometne zakonodaje mu je bil izdan plačilni nalog.

Ilegalne migracije

Na območju Policijske uprave Koper so od srede od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 48 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Bistriški policisti so jih obravnavali 38, kozinski devet, koprski pa eno osebo.

Nihče ni zaprosil za mednarodno zaščito, zato jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom. Enajstletnika brez spremstva so odpeljali v krizni center.

Bistriški policisti so tudi obravnavali Srba zaradi suma kaznivega dejanja - prevažal je šest državljanov Bangladeša.

Obravnavali so 21 Pakistancev, devet Afganistancev, šest državljanov Bangladeša, štiri Maročane, po dva Tunizijca in Sirca ter po enega državljana Kosova, Alžirije, Indije in Srbije.


Najbolj brano