Iz sežanske prodajalne koles izginilo približno 20 koles

Danes ponoči so neznani storilci vlomili v prodajalno koles v Sežani in ukradli od 15 do 20 električnih koles ter navadnih koles različnih znamk. Točno število in znamke koles bodo znane po inventuri. Vse podrobnosti se še preverjajo, policisti pa zadevo intenzivno priskujejo.

Fotografija je simbolična. Foto: Vir: pixabay.com
Fotografija je simbolična. Foto: Vir: pixabay.com

PRIMORSKA > Na območju Ilirske Bistrice, na cesti proti Sviščakom, je nekdo vlomil v lesen vikend. Iz objekta je uradel hrano.

Policisti niso dohiteli bežečega voznika

V soboto okoli 23.30 so policisti na območju Kozine večkrat poskušali ustaviti osebni avto znamke audi A6 ali A4, karavan, srebrne barve, italijanskih registrskih tablic, ki je peljal proti Krvavem potoku. Vozilo je pospešeno peljalo naprej, zato so mu policisti sledili. Bežeče vozilo je prečkalo mejo s hitrostjo več kot 140 kilometrov na uro, policisti so nekaj časa vozili za njim proti Trstu, vendar so ga izgubili. Slovenska policija je o tem dogodku obvestila italijanske varnostne organe.

Velik požar sredi noči v Luciji

V nedeljo ob 2. uri so policisti prejeli obvestilo, da v Luciji gori vozilo. Požar so uspeli hitro omejiti (požar je gasilo osem gasilcev GB Koper, dva iz enote Lucija, na kraju pa je bilo tudi devet gasilcev PGD Sečovlje), kljub temu pa sta zgoreli dve vozili in tretje je bilo poškodovano. Zgorela so tudi vrata delavnice in lesena ograja okoli dvorišča. Policisti so opravili ogled kraja. Vzrok požara še ni potrjen, škode pa je za približno 40.000 evrov.

86-letnik napadel traktorista

V nedeljo popoldne sta se v vasi pri Ilirski Bistrici sprla domačina. 86-letnik je pristopil do traktorja, v katerem je bil 50-letnik, in od njega zahteval dokumente parcele. Zatem ga je začel udarjati s palico in ga laže poškodoval. 86-letniku sledi kazenska ovadba.

Delovna nesreča v livarni

Danes, nekaj minut pred 5. uro, so idrijski policisti obravnavali delovno nesrečo v eni od gospodarskih družb (livarna) v naselju Cerkno, kjer se je poškodoval 28-letni delavec. Policisti so ugotovili, da je ponoči v livarni na eni od peči prišlo do napake na električni napeljavi, omenjeno napako pa so delavci skušali odpraviti. Zaradi ohlajevanja peči (in posledično hlajenja vsebine v peči - litine) so zaposleni pod omenjeno peč pripeljali viličar s posodo, da bi vanjo zlili litino. Pri tem je kos strjene litine padel v posodo pod pečjo, pri tem pa je tekoča litina pljusknila po viličarju in bližnji okolici. Razlita litina je povzročila požar na viličarju, zato so kasneje posredovali gasilci PGD Cerkno in ogenj dokončno pogasili. Prav tako je tekoča litina zadela tudi 28-letnega delavca, ki je stal približno pet metrov stran od viličarja, ki je utrpel opekline obeh gležnjev. Poškodovani delavec je kasneje poiskal zdravniško pomoč v ZD Idrija, kjer so ga zdravniško oskrbeli.

Še ena delovna nesreča

Prav tako so novogoriške policiste včeraj zjutraj obvestili o delovni nesreči v enem od podjetij v Ajdovščini, kjer se je poškodoval 45-letni delavec, državljan Bolgarije. Po prvih zbranih podatkih je omenjenemu delavcu med menjavo folije v stroju stisnilo desno roko med dva vrteča valja in mu jo poškodovalo.

Zakrivil prometno nesrečo in zbežal

Včeraj so ajdovski policisti obravnavali tudi prometno nesrečo s pobegom na območju naselja Manče. Po sedaj zbranih podatkih je voznica osebnega avtomobila okoli 2. ure v nočnem času vozila na odseku regionalne ceste iz vasi Goče proti Mančam. Ko je pripeljala do ene od stanovanjskih hiš v kraju Manče v levi ostri ovinek, je z avtomobilom hotela zaviti desno na dovozno pot (k stanovanjskih objektom). Voznica je pri tem vklopila smernik za zavijanje desno in pri tem zapeljala na sredino vozišča (da bi lahko zavila dovolj ostro desno), v tistem trenutku pa je drugo neznano vozilo, ki je peljalo tik za njo, zapeljalo mimo njenega avtomobila po desni strani in tako trčilo v prednji desni del njenega osebnega avtomobila, zatem pa zapeljalo naravnost čez živo mejo na travnato površino. Voznica se je takoj po nesreči z vozilom zaustavila in se odpravila do drugega vozila, vendar neznanega voznika in avtomobila ni več bilo. Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine prometne nesreče.


Najbolj brano