Iz lope so odnesli mlin za koruzo, frezo, kosilnico ...

Med 26. in 28. novembrom je nekdo vlomil v lopo na njivi med Bertoki in Dekani. Ukradel je mlin za koruzo, frezo znamke goldoni, nahrbtno kosilnico kawasaki, vrtno kosilnico, bencinsko črpalko znamke subaru, voziček za prenos črpalke in agregat. Škode je za približno 1600 evrov.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V petek popoldne je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Senožeče-Sežana, pred priključkom na avtocesto.

Ugotovljeno je bilo, da je 26-letnik vozil avto od Senožeč proti Štorjam in pred vrhom klanca prehiteval pred seboj vozeče vozilo. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 27-letni voznik, ki je z vozilom, v izogib čelnem trčenju, sunkovito zavil in zapeljal na desno bankino ter zadel v obcestni količek.

26-letni voznik je prav tako v izogib trčenju na hitro zavil desno, nakar je izgubil oblast nad vozilom, zato je vozilo zdrselo bočno preko nasprotnega smernega vozišča izven vozišča in se prevrnilo. Poškodovanega 26-letnega povzročitelja so odpeljali v izolsko bolnišnico. Sledi mu plačilni nalog.

Kolesar se je huje poškodoval

V petek okoli 18. ure so policiste obvestili o prometni nesreči na Podvozni cesti v Luciji. Udeležena sta bila 51-letni kolesar in 43-letni pešec. Kolesar se je huje poškodoval. Prič ob prihodu policistov na kraju ni bilo več, izjavi obeh udeleženih pa si nasprotujeta. Za razjasnitev okoliščin in vzroka prometne nesreče policija prosi morebitne priče, ki so videle to nesrečo, da pokličejo na 113 ali piransko policijsko postajo.

Iz stanovanja odnesli verižico in uhane

V petek je na Dolinski cesti v Kopru nekdo vlomil v stanovanje. Pregledal in premetal je prostore, zatem pa ukradel zlato verižico in uhane. Nekdo je vlomil tudi v hišo na Tribanu, vendar ni ničesar odnesel.

Vlomil v restavracijo

V Dekanih je v soboto nekdo vlomil v restavracijo in izza točilnega pulta iz denarnice ukradel 45 evrov.

Pod pretvezo gluhonemosti zbiral denar

V soboto dopoldne je občanka poklicala policijo in povedala, da je pred trgovino v Kopru tujec, ki pod pretvezo gluhonemosti pobira denarne prispevke za gluhe in telesno prizadete otroke. Policisti so identificirali 17-letnega državljana Romunije, podan je bil obdolžilni predlog na sodišče. Ker je tujec mladoleten, je bil o zadevi obveščen tudi Center za socialno delo.

Kradli na Markovcu

V soboto je nekdo na Cesti na Markovec vlomil v stanovanje. Lastnikom je odnesel denar in zlatnino.

Moped in avto sta trčila

V soboto popoldne je 53-letni voznik peljal z avtomobilom od Belvederja proti krožišču Jagodje. Ko je zavijal levo, je pri tem spregledal moped, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal 15-letnik, ki je trčil v prednjo desno stran avtomobila. Voznik mopeda in njegov sopotnik sta pri tem padla in se laže poškodovala. Povzročitelju sledi plačilni nalog, vozniku mopeda pa obdolžilni predlog, ker je mlajši od 16 let, pa je imel kljub temu na mopedu sopotnika.

Trčil v drevo in se prevrnil na streho

V soboto okoli 18. ure se je pri vasi Kopriva zgodila prometna nesreča. 31-letni voznik iz Dutovelj je vozil v smeri Dutovelj in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, preko polne črte. Tam je trčil v avto, ki ga je peljal 19-letni Sežančan. Po trčenju je povzročitelj zapeljal izven vozišča in trčil v drevo ter se obrnil na streho.

Ob trčenju in prevračanju sta se tako voznik kot tudi njegov 30-letni sopotnik laže poškodovala. Poškodovana so na kraju oskrbeli reševalci, potem pa so ju odpeljali na pregled v izolsko bolnišnico. Preizkus alkoholiziranosti je povzročitelju pokazal 0,95 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

Za volan se je usedel pijan

Po obvestilu občana, da se je v Kopru pravkar v vozilo usedel pijan voznik, so ga policisti ob 20.30 hitro našli. Avto je peljal 53-letnik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,11 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vlomili v hišo v Kopru

Na Petronijevi ulici v Kopru je v nedeljo nekdo vlomil v hišo. Premetali so stanovanje, po prvih podatkih niso ničesar odnesli.

Trčil v štor, zatem ga je odbilo na brežino

V nedeljo ob 22.40 je na cesti za Novo Sušico avto zapeljal s ceste. Ugotovljeno je bilo, da je 60-letni domačin zaradi vožnje preblizu desnega roba z vozilom trčil v štor drevesa, nakar ga je odbilo na brežino in zatem na travnik, kjer je obstal na kolesih. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,96 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, odpeljan je bil na pregled v izolsko bolnišnico. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vlomil v poslovni prostor

Ponoči je nekdo vlomil v poslovni prostor v Kopru in ukradel nekaj denarja.

Odnesli cigarete

Ponoči se je sprožil alarm na bencinskem servisu na Škofijah. Policisti so takoj odšli na kraj in ugotovili, da je vlomljeno v prostor. Storilci so odnesli več kartonastih škatel različnih znamk cigaret. Nadaljuje se zbiranje informacij.

Prometna nesreča na avtocesti

Zjutraj se je zgodila prometna nesreča na avtocesti med Kozino in Divačo. Avto je trčil v ograjo na prehitevalnem pasu in tam obstal. Vozilo prijavitelja, ki je povozil pnevmatiko, se je ustavilo v bližini, na odstavnem pasu. Policisti so ugotovili, da je 41-letni Ankarančan z avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v desno odbojno ograjo, od koder ga je odbilo v levo odbojno ograjo, nakar je obstal na prehitevalnem pasu. Za njim je pripeljal 30-letni voznik iz Sečovelj in povozil kos, ki je odpadel s poškodovanega avtomobila. Povzročitelj je bil odpeljan v izolsko bolnišnico na pregled, sledi mu globa.

Zletel s ceste

Ob 7.35 je 23-letni voznik z avtomobilom vozil od Dragonje proti Kopru, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste. Sledi mu plačilni nalog.

Nelegalno čez mejo

Na območju koprske policijske uprave so policisti od petka do ponedeljka obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Obravnavali so deset državljanov Irana, šest državljanov Afganistana, štiri Indijce, dva Hrvata, dva Iračana, dva Pakistanca in dva Sirca.

Vozilo je zagorelo

Danes okoli 9. ure so policiste obvestili o požaru avtomobila v Humu. Ugotovljeno je bilo, da se je 59-letni voznik pripeljal do ene od tamkajšnih hiš, ustavil vozilo in iz njega izstopil. Kmalu zatem je vozilo zagorelo v predelu motorja. Vzrok požara je po prvih zbranih podatkih najverjetneje tehnična napaka na vozilu. Kasneje so bili s strani pristojne službe na kraj požara napoteni tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, ki so požar sprednjega dela avtomobila dokončno pogasili. Novogoriški policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V naselju vozil 84 kilometrov na uro

Policisti so včeraj ob 10.23 v Šempasu ustavili 42-letnega voznika avtomobila (v njegovem vozilu sta bila še dva sopotnika), ki je skozi naselje, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, peljal s hitrostjo 84 kilometrov na uro in tako prekoračil dovoljeno hitrost, prav tako ni ustavil na predpisan znak policistov. V nadaljevanju postopka je bilo še ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Poleg tega so bile ugotovljene še druge hujše kršitve prometne zakonodaje, in sicer je omenjeni voznik vozil neregistrirano vozilo, na njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu avtomobilu. Prometni policisti so mu odredili tudi preizkus alkoholiziranosti (rezultat je pokazal 0,07 miligrama alkohola v izdihanem zraku) in hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Voznik je odločno odklonil tako hitri test kot tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so hujšemu kršitelju osebno vozilo zasegli, zaradi več hujših kršitev prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V trgovini je kradel orodje

Policiste so v soboto ob 12.52 obvestili, da so uslužbenci enega od večjih trgovskih centrov v Novi Gorici pri tatvini zalotili 26-letnega moškega. Po sedaj zbranih podatkih je omenjeni mlajši moški v nahrbtnik in žepe spravil vrtalno kladivo, tridelni podaljšek, klešče v skupni vrednosti 272 evrov. Njegovo početje so opazili tamkaj zaposleni, kasneje pa je moški skušal bežati proti izhodu, kar pa so mu preprečili drugi zaposleni. Na podlagi predloga za pregon s strani odgovorne osebe pravne osebe bodo policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper 26-letnika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčila v zid in ograjo

Danes ob 10.44 so policisti obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti med Doblarjem in naseljem Volče, v kateri je bila udeležena 61-letna voznica avtomobila.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica peljala proti naselju Volče in tik pred Ušnikom v desnem ovinku zaradi neprimerne hitrosti zapeljala levo, kjer je trčila v zid, nato pa je vozilo odbilo preko vozišča v desno, kjer je trčila še v zaščitno ograjo. V prometni nezgodi se voznica ni poškodovala, zaradi kršitve prometne zakonodaje so ji policisti izdali plačilni nalog.

Kolesarka in voznik avtomobila sta trčila

Policisti so v soboto ob 9.30 obravnavali prometno nesrečo v središču Nove Gorice, v kateri sta bila udeležena 71-letna kolesarka in 66-letni voznik avtomobila. Z ogledom kraja prometne nezgode in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti s strani voznika avtomobila.

Slednji je vozil po Delpinovi in v križišču zavijal desno na Erjavčevo ulico, pri tem pa ni ustavil pred prehodom za pešce, kjer je pri prečkanju križišča na kolesarski stezi zadel omenjeno kolesarko. Po trčenju je kolesark padla po vozišču, vendar se ni poškodovala. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nezgode na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ustrezno

Prometna nesreča v Novi Gorici

V soboto ob 11.21 so policisti obravnavali prometno nesrečo škodo v Novi Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve voznici avtomobilov. Novogoriški policisti bodo 18-letni povzročiteljici prometne nezgode zaradi kršitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Trčil v steber

Policisti so v soboto ob 20.52 obravnavali prometno nesrečo v Tolminu, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik pri vzvratnem speljevanju s parkirišča trčil v steber. V prometni nezgodi je nastala materialna škoda. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča v Rožni dolini

Policisti so v soboto ob 20.53 obravnavali prometno nesrečo v Rožni Dolini pri Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena voznika avtomobilov. Oba sta vozila iz Nove Gorice proti Šempetru pri Gorici. V Rožni Dolini oziroma v neposredni bližini tamkajšnjega bencinskega servisa je 34-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v 56-letnega voznika avtomobila, državljana Italije. V prometni nesreči se nihče ni poškodoval, na obeh vozilih je nastala materialna škoda.

V nadaljevanju postopka je bil 34-letnemu povzročitelju odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 34-letniku so prometni policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev prometne zakonodaje pa ga čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega zaradi kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Voznici avta je izsilil prednost

Policisti so v soboto ob 22.14 obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 33-letni voznik avtomobila, državljan Italije, pri izvozu iz dvorišča izsilil prednost 41-letni voznici, ki je vozila iz Erjavčeve ulice proti Pristavi. 33-letnemu povzročitelju je bila izrečena globa.


Najbolj brano