Iz hiše v Kortah odnesel za 3000 evrov plena

V Kortah je nekdo vlomil v hišo, iz katere je odnesel tri sončne panele, vrtalnik znamke makita, dva računalniška zaslona, prenosni rezkar znamke gravtoceh, prenosni računalnik, prenosno žago za veje na baterijo, škarje za travo, kosilnico, samohodko, razdelilnika za sončne panele in druge tehnične stvari. Škode je za 3000 evrov.

 Foto: Daniel Novakovic/STA
Foto: Daniel Novakovic/STA

PRIMORSKA > Včeraj ob 11.14 se je 22-letnik iz Radencev z osebnim avtomobilom vozil od Strunjana proti Izoli, kjer je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim ustavljajoč se avtomobil, ki ga je vozil 24-letni domačin. Tega je nato odbilo v tovorno vozilo pred njim, v katerem je bil 65-letni voznik s Celja, tega pa še v osebni avto 37-letne Lucijčanke. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V Ankaranu izginilo kolo

V Ankaranu je nekdo ukradel odklenjeno električno gorsko kolo znamke canyon črne barve. Kolo je vredno 3800 evrov.

Ni bil pijan, ampak ...

Ob 19. uri so policisti v Luciji ustavili 24-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljutomera. Alkotest ni pokazal sledi alkhola. Zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, so nato policisti izvedli postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica drog. Rezultat je bil pozitiven, zato so opravili še hitri test za droge, ki je bil prav tako pozitiven na kanabis. Strokovni pregled je odklonil. Voznika so pridržali, sledi mu obdolžilni predlog.

Pregloboko pogledal v kozarec

Danes ob 2.20 pa so policisti v Portorožu ustavili avto, ki ga je vozil 27-letni državljan Srbije z začasnim prebivališčem v Luciji. 27-letnik ima prepoved vožnje v Sloveniji s tujim vozniškim dovoljenjem, alkotest pa je pokazal 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Na Goriškem iz dveh parkiranih vozil izginilo različno orodje

Včeraj popoldne so novogoriški policisti obravnavali tatvino orodja iz dveh vozil, ki sta bili parkirani na notranjem dvorišču ene od gospodarskih družb na območju Kromberka. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec iz prvega odklenjenega vozila (kombija) ukradel baterijski brusilnik znamke makita, iz kesona tovornjaka pa je ukradel motorno žago znamke mcculloch. Gospodarska družba je oškodovana za 450 evrov.

Obstrelil psa

Včeraj so idrijski policisti prejeli obvestilo, da je neznani storilec zgodaj popoldne na območju naselja Šebrelje (Občina Cerkno) obstrelil psa mešanca. Kasneje je omenjeni pes zaradi poškodb poginil. Glede omenjenega dogodka so policisti obvestili tudi pristojna pravosodne organe. Policisti nadaljujejo s preiskavo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Mučenje živali.


Najbolj brano