Iz hiše ukradli za nekaj tisoč evrov srebrnega in zlatega nakita

Policisti so v soboto dopoldne obravnavali vlom v nenaseljeno hišo v Solkanu. Vlomilec je vlomil skozi okno in ukradel več kosov srebrnega in zlatega nakita (verižice, zapestnice, uhani). Oškodovancem je povzročil za nekaj tisoč evrov škode. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Konec tedna je nekdo vlomil tudi v eno od hiš v Colu ter ukradel denar in zlatnino. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo.

Razbil steklo na avtomobilu

Na parkirišču blizu spominskega parka na Cerju je nekdo včeraj zgodaj popoldne razbil steklo na levih vratih avtomobila. Iz vozila ni ukradel ničesar. Policisti bodo po zaključku preiskave spisali kazensko ovadbo.

Iz garderobne omarice ukradel denar

Policisti so v soboto zgodaj zvečer v eni od igralnic na Goriškem obravnavali tatvino denarja iz oblačil, ki jih je imel oškodovanec, ki biva na območju Italije, v garderobni omarici. Policisti bodo po zaključku preiskave spisali kazensko ovadbo.

Iz tovornjaka kradli gorivo

Danes zjutraj so policiste obvestili o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila, ki je bilo parkirano na počivališču hitre ceste H4 v Šempasu. Neznani storilec je ponoči iz rezervoarja tovornjaka iztočil približno 500 litrov goriva na škodo gospodarske družbe iz BiH. Policisti bodo po zaključku preiskave spisali kazensko ovadbo.

Kradla oblačila

Policisti so v soboto popoldne obravnavali tatvino oblačil v prodajalni večjega trgovskega centra na območju Ajdovščine. Moški in ženska sta več kosov oblačil spravila v svojo nakupovalno vrečko in trgovino zapustila, ne da bi izdelke plačala. Po sedanjih ugotovitvah sta osumljenca Romuna. Trgovini sta povzročila za 219 evrov škode. Policisti bodo po zaključku preiskave spisali kazensko ovadbo.

Brez izpita, z ukradenimi tablicami

Prometni policisti so včeraj popoldne v Novi Gorici ustavili 23–letnega voznika avtomobila in ugotovili, da ne posreduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako so ugotovili, da so bile avtomobilu (vozilo je odjavljeno iz prometa) nameščene ukradene registrske tablice. Policisti bodo voznika kazensko ovadili zaradi prikrivanja.

Okrog ene ure ponoči pa so policisti v naselju Dobravlje ustavili 40-letnega voznika neregistriranega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznik je odklonil hitri test na droge, prav tako je odklonil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so še ugotovili, da nameščene registrirane tablice niso pripadale temu vozilu. Avto so zasegli, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozil pijan

Policisti so sinoči v Novi Gorici ustavili 43–letnega voznika avtomobila, državljana Italije. Alkotest mu je pokazal, 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve prometne zakonodaje so zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ukradli moped

V Kopru je v petek nekdo ukradel moped tomos APN4, registrskih številk KP MS-78, vreden 1500 evrov.

Odnesli zlatnino

V vasi pri Sežani je nekdo iz odklenjene hiše ukradel zlatnino.

Našli ukraden moped

V Postojni so v petek za občino našli moped, ki je bil ukraden 16. avgusta na območju Policijske postaje Piran. policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Pijana za volanom

Postojnski policisti so v petek malo pred polnočjo odvzeli vozniško dovoljenje 29-letni voznici avtomobila, ker ji je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,79 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi še obdolžilni predlog.

Nesreča pri miniranju

V soboto ob 13.33 so policiste obvestili o nesreči pri miniranju v predoru. Delavci so na gradbišču predora med Divačo in Lokvijo izvajali miniranje v globini 20 metrov. Skozi vrtino je na površje odneslo kamenje, ki je poškodovalo pet parkiranih avtomobilov, pri tem pa ni bil nihče poškodovan.

Palma jo je skupila

V Luciji je v soboto popoldne nekdo zažgal palmo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o dogajanju.

Odkrili BMW, ukraden leta 2013

V soboto okrog 3.20 zjutraj so policisti na Ravbarkomandi (smer Ljubljana) ustavili osebni avto BMW 520, v katerem sta bila dva državljana Kosova z urejenim statusom v Švici. Ugotovili so, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji leta 2013. Vozilo so zasegli, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

Vozili brez izpita

V soboto so policisti na MP Sečovlje zasegli osebni avto audi A6 46-letnemu vozniku iz Rogaške Slatine, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Prometni policisti so v Spodnjih Škofijah zasegli osebni avto Opel corsa 51-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Izolski policisti pa so v Jagodju zasegli osebni avto fiat punto 71-letnemu vozniku, ki prav tako ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Vsem trem sledi obdolžilni predlog.

Podjetje ob denar in radio

Na Šmarski cesti v Kopru je v nedeljo nekdo vlomil v poslovne prostore podjetja. Ukradel je nekaj gotovine in radio.

Poškodovali klubski kombi in vozilo navijača

Po večerni nedeljski nogometni tekmi v Kopru je nekdo na parkirišču pred Bonifiko poškodoval kombi nogometnega kluba in vozilo enega od navijačev. Policisti zbirajo informacije o dogajanju. Sledi kazenska ovadba.

Pijani mopedist padel

V nedeljo je v Pradah zaradi napačne strani vožnje padel mopedist. Alkotest mu je pokazal 1,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V pešca naj bi trčil avto

V nedeljo malo pred 16. uro naj bi na Kozini na prehodu za pešce v 42-letnega pešca trčil voznik avtomobila sive barve, ki je odpeljal s kraja. Oškodovancu, ki je lažje poškodovan, je alkotest pokazal 0,92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 39 ilegalnih prehodov državne meje.

V petek so pri Sušaku obravnavali štiri državljane Kitajske. V soboto so pri Podgorju ustavili Pakistanca, v Sirčih štiri Turke, pri Rakitovcu 15 Afganistancev in tri Iračane. V nedeljo so pri Podgorju obravnavali Nepalca, v Dolenjah pri Jelšanah štiri Kubance in pri Kozini sedem Nepalcev.

Povozili jelena in divjega prašiča

Voznik avtomobila je danes zjutraj blizu naselja Trnovo ob Soči povozil divjad jelena. Po trku je žival zbežala, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Na glavni cesti med Idrskim in Tolminom je danes zgodaj zjutraj vozniku pred avtomobil skočil jelen. Po trku z jelenom je na vozilu nastala materialna škoda, tudi ta primer so policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V soboto zvečer je voznik avtomobila v naselju Oševljek povozil divjega prašiča. Po trku je na vozilu nastala škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.


Najbolj brano