Italijanski orožniki čez mejo za tatom

Zahvaljujoč hitri reakciji lastnika ukradenega avtomobila in odločnemu ukrepanju tržaških orožnikov je 48-letni srbski tat od včeraj zjutraj za rešetkami. Srb je v Proseku ukradel avto in z njim bežal v Slovenijo, sledili pa so mu italijanski orožniki in ga pred Sežano prijeli.

Italijanski orožniki tokrat niso bili uspešni pri ustavljanju na 
ozemlju Italije, zato so lov nadaljevali do Sežane.  Foto: Helena Race
Italijanski orožniki tokrat niso bili uspešni pri ustavljanju na ozemlju Italije, zato so lov nadaljevali do Sežane.  Foto: Helena Race

SEŽANA > Zgodilo se je včeraj zgodaj zjutraj, ko je 48-letni Srb, ki ima v okolici Trsta prijavljeno bivališče, vzel na muho hišo oziroma avto pred hišo na Proseku. Uspešno je spravil v pogon citroen C5 in naglo speljal z dvorišča. K sreči ga je pri tem opazil lastnik avta, se z drugim avtom takoj odpeljal za njim in med vožnjo sporočal tržaškemu policijskemu operativnemu centru, kaj se je zgodilo in kam se vozi tat.

Srb si je za cilj izbral Slovenijo, prek katere bi nato avto najverjetneje odpeljal čez Hrvaško v Srbijo ali Bosno, kjer bi z njim dobro zaslužil. Ko je bilo jasno, da beži proti Sloveniji, so s tržaškega centra obvestili najbližje patrulje. V bližini mejnega prehoda Fernetiči je bila takrat patrulja tržaških orožnikov, ki je ubežnika ustavljala, vendar se ta ni zmenil za njihove ukaze. Zapeljal je mimo orožnikov, ti pa so skočili v avto, zapeljali za njim in ob 7.30 uri sporočili koprskemu OKC, da bodo nadaljevali zasledovanje čez mejo. Vozili sta zdrveli čez nekdanji mejni prehod Fernetiči, nakar je Srb z avtoceste zavil desno proti Sežani. Pri tem je očitno izgubil nadzor nad avtom, z desnima kolesoma zapeljal v betonski robnik in prebil obe desni gumi. Orožnika sta pridrvela za njim, ga prijela in nato predala sežanskim policistom, ki so na kraj prihiteli v nekaj minutah.

Skupaj so ugotovili, da imajo opravka z 48-letnim srbskim tatom in vlomilcem, ki ga na Tržaškem že dobro poznajo. Srba so odpeljali v pridržanje, danes zjutraj pa naj bi ga prepeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Kopru.


Najbolj brano