Italijanka kurila grmičevje in osmodila sosedov oljčnik

Koprski policisti so v soboto dopoldne prejeli obvestilo, da je zagorelo pri mejnem prehodu Plavje. Policisti so na kraju ugotovili, da je 64-letna državljanka Italije približno 100 metrov pred mejnim prehodom kurila grmičevje, pri tem pa se je požar razširil na sosednjo parcelo, kjer je osmodilo nekaj oljk in hruško. V požaru je nastalo za približno 3000 evrov škode. Zoper kršiteljico bodo policisti napisali predlog Inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/FPA

PRIMORSKA > V noči iz petka na soboto je neznani storilec vlomil v skladišče poslovnega prostora v okolici Kopra. Po prvih ugotovitvah naj ne bi bilo nič ukradenega, policisti za storilcem še poizvedujejo.

Padel z veje

V petek se je v gozdu pri naselju Zavrhek zgodila delovna nesreča, v kateri se je laže poškodoval 35-letni državljan BiH. Policisti so ugotovili, da je omenjeni 35-letnik skupaj s 37-letnim državljanom BiH opravljal sečnjo drv in si na eno izmed dreves prislonil lestev, po kateri je splezal na drevo na višino približno petih metrov. Pri sestopu iz lestve na vejo, je slednja počila, zaradi česar je padel na tla in se poškodoval.

38-letni motorist se je huje poškodoval

V soboto nekaj minut pred 12. uro je 38-letni voznik motornega kolesa na cesti Kozina-Koper, pri odcepu za Ocizlo, zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, policisti so mu izdali plačilni nalog.

Kazenska ovadba za italijanskega motorista

V soboto okoli 15.30 se je na Ljubljanski cesti v Postojni zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik motornega kolesa s sopotnico in voznica traktorja s priklopnikom. Prometno nesrečo je povzročil 28-letni voznik motornega kolesa, drž. Italije, ki je pričel prehitevati 20-letno voznico traktorja v času, ko je ta zavijala v levo. Pri tem je z zadnjim desnim bokom motornega kolesa oplazil prednjo levo pnevmatiko traktorja in izgubil oblast nad motornim kolesom, padel na levi bok in zdrsnil po vozišču na pločnik. V nesreči se je lažje poškodoval, 31-letna sopotnica na motornem kolesu, prav tako drž. Italije, pa se je v nesreči huje poškodovala. Zoper voznika motornega kolesa bodo policisti napisali kazensko ovadbo

Vozniku motornega kolesa izsilil prednost

V soboto okoli 19.30 se je med Strunjanom in Belvederjem zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje poškodovala, povzročitelj nesreče pa je s kraja pobegnil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 61-letni voznik motornega kolesa, doma iz Kopra, vozil iz smeri Strunjana proti Belvederju. Pri tem mu je prednost izsilil neznani voznik osebnega avtomobila neznane znamke in tipa, neznanih reg. št., sivo modre barve, ki se je v promet vključil iz nekategorizirane makedamske ceste. Voznik motornega kolesa je s prednjim levim delom motornega kolesa trčil v zadnji levi del neznanega osebnega avtomobila. Po trčenju je motorist peljal še približno 140 metrov, kjer je obstal ob desnem robu vozišča, z desnim delom naslonjen na zaščitno kovinsko ograjo. Neznani voznik osebnega avtomobila je po prometni nesreči odpeljal v smeri krožnega križišča v Strunjanu in od tam v neznano smer. Policisti neznanega voznika, ki je bil udeležen v prometni nesreči in morebitne priče nesreče naprošajo, da se zaradi razjasnitve okoliščin zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo na telefonsko številko 113.

18-letniku zasegli skuter

V Hruševju so policisti zasegli skuter 18-letniku iz okolice Kopra, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako so za vozilo odredili izredni tehnični pregled, saj sumijo, da je vozilo predelano. Sledi mu obdolžilni predlog.

22-letnega Koprčana odpeljali na hladno

Ponoči so policisti posredovali v okolici Kopra, kjer je javni red in mir kršil 22-letnik doma iz Kopra. Ker je s kršitvijo nadaljeval, so ga policisti pridržali in mu izdali plačilni nalog.

Najprej pobegnil, nato se je skesal

Včeraj okoli 21.30 se je v Ankaranu zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba lažje poškodovala, povzročitelj nesreče pa je s kraja pobegnil. Policisti so ugotovili, da je 31-letni domačin zaradi neprilagojene hitrosti z osebnim avtomobilom trčil v zadnji del mopeda, ki ga je vozil 15-letnik iz okolice Kopra. Povzročitelj je najprej s kraja pobegnil, nato pa je sam poklical na telefonsko številko 113 in sporočil, da je bil udeležen v omenjeni prometni nesreči. Policisti so ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, odredili pa so mu še strokovni pregled. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Zadet za volanom

Danes ponoči so policisti v Portorožu 24-letnemu vozniku osebnega avtomobila iz Pirana odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven. Vozniku so odredili še strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju koprske policijske uprave so policisti konec tedna obravnavali 58 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Sedem državljanov Irana, štirje državljani Afganistana ter en državljan Sirije in Alžirije je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v Azilni dom v Ljubljano, ostale pa bodo danes tekom dne vrnili hrvaškim varnostnim organom. V nedeljo so policisti v Podgradu ustavili še 36-letnega Italijana, ki je v osebnem avtomobilu prevažal štiri Irance, ki so v državo prišli na nedovoljen način. Italijanskega voznika so zvečer privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, Irance pa bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Trčil v avtobus

Včeraj okoli 20.30 je izven naselja Ročinj voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del avtobusa. 40-letni voznik avtomobila je vozil iz Kanala proti Ročinju. Na ravnem delu ceste je dohitel pred njim vozeči avtobus, ki ga je vozil 45-letni voznik, v avtobusu pa je bilo pet potnikov. Voznik avtobusa se je zaustavil, ko je videl, da se pred njim vozeča neznana voznica osebnega avtomobila znamke ford zaradi prečkanja živali ustavlja. Prej omenjeni 40-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim delom vozila trčil v zadnji del avtobusa. V prometni nesreči je nastala materialna škoda, nihče ni bil poškodovan. 40-letniku so policisti izdali plačilni nalog. Pomoč na kraju so policistom nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Pijan za volanom

Policisti so v soboto okoli 14. ure na območju Dombrave ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0.88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Zagorel pralni stroj

Včeraj, ob 11.15, so policisti prejeli obvestilo o požaru v kletnih prostorih turističnega objekta na območju naselja Plešivo, kjer je zagorel pralni stroj. Domačin je nemudoma po obvestilu o dimu v omenjenih prostorih odšel v kletni prostor in z gasilnim aparatom pogasil požar na pralnem stroju še pred prihodom gasilcev na kraj. Kasneje so gasilci PGD Dobrovo in JZ GRD Nova Gorica opravili pregled požarišča in prezračili prostore. Glede na prve ugotovitve večja škoda ni nastala.

Vlomilec se je odpeljal s starejšim citroenom

V soboto okoli poldneva so policisti prejeli obvestilo o vlomu v stanovanjsko hišo in tatvini osebnega avtomobila znamke citroen ax v Solkanu. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času od srede, 8. septembra do sobote, 11. septembra, vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo, pregledal notranjost in odšel, ne da bi karkoli ukradel. Z dvorišča pa je izginilo starejše neregistrirano osebno vozilo.

Neznanec se je v Biljah znesel nad hladilnikom za sadje in zelenjavo

Neznani storilec je konec minulega tedna razbil stranski stekli večjega hladilnika za zelenjavo in druge hlajene izdelke, prav tako pa je poškodoval elektronsko dušilko za svetilko v hladilniku. Po prvih ocenah je objestnež povzročil za približno 500 evrov škode.

Pod Prisojnikom obnemogla 41-letna planinka iz Italije

Včeraj nekaj minut pred 13. uro so policisti tudi prejeli obvestilo, da je na poti tik pod vrhom gore Prisojnik na Bovškem obnemogla planinka, državljanka Italije. 41-letnica ni bila poškodovana. Kasneje so jo s policijskim helikopterjem v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah z Brnika prepeljali v zdravstveno ustanovo na Jesenice.


Najbolj brano