Hitro cesto zaprla nesreča tovornjakov

V torek popoldne sta na hitri cesti H4 približno kilometer pred izvozom Nanos trčila tovornjaka. Ker se je 36-letnemu vozniku pokvarilo vozilo, je obstal na vozišču in vklopil smernike, takrat pa je za njim pripeljal 41-letni voznik, ki se trčenju ni mogel izogniti. Oba voznika sta se laže poškodovala, povzročitelj nesreče bo plačal globo.

Voznik tovornega  vozila  s  priklopnikom iz okolice Žalca se ni uspel 
izogniti stoječemu tovornjaku, zato je trčil vanj. Foto: GRC Ajdovščina
Voznik tovornega vozila s priklopnikom iz okolice Žalca se ni uspel izogniti stoječemu tovornjaku, zato je trčil vanj. Foto: GRC Ajdovščina

RAZDRTO > Na hitri cesti H4 Vipava-Razdrto je v torek okoli 17.15 močno počilo. V prometni nesreči sta bili udeleženi tovorni vozili. Na prizorišče nesreče so prihiteli gasilci GRC Ajdovščina in PGD Postojna ter novogoriški prometni policisti. Ti so ugotovili, da se je 36-letnemu vozniku, doma iz bližine Šentjurja, približno kilometer pred izvozom Nanos med vožnjo pokvarilo tovorno vozilo. Ustavil je na voznem pasu ter vklopil vse smernike.

Za njim je kmalu za tem pripeljal 41-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom iz okolice Žalca. Vozil je po desnem voznem pasu, a hitrosti in načina vožnje ni prilagodil tako, da bi se lahko izognil trčenju. Kljub zaviranju in umikanju v levo na prehitevalni pas je s sprednjim delom vlečnega vozila trčil v zadnji del stoječega polpriklopnika. Oba voznika tovornih vozil s Štajerske sta se v nezgodi laže poškodovala.

Gasilci ajdovskega gasilsko-reševalnega centra in postojnski gasilci so kraj nesreče zavarovali, preprečili iztekanje goriv iz rezervoarjev, prečrpali preostanek goriva, z vpojnimi sredstvi posuli razlito gorivo po vozišču ter pomagali reševalcem postojnskega in ajdovskega zdravstvenega doma. Reševalci so oskrbeli poškodovana voznika, mlajšega so z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, starejšega pa v šempetrsko bolnišnico. Na tovornih vozilih je nastala večja škoda.

Policisti so 41-letnemu vozniku odredili tudi alkotest, ki pa je pokazal, da ni vozil pod vplivom alkohola. Zaradi povzročitve nesreče so mu izdali plačilni nalog.. Hitra cesta v smeri Ljubljane je bila normalno prevozna ob 23. uri. Policisti so o nesreči obvestili tudi preiskovalnega sodnika novogoriškega okrožnega sodišča in tožilstvo.


Najbolj brano