Hiša je zagorela, ena oseba je umrla

V Anhovem je sinoči okrog 19.30 zagorela stanovanjska hiša. V požaru je umrla ženska, drugi ženski se je uspelo rešiti iz goreče hiše. Oskrbeli so jo reševalci Nujne medicinske pomoči Nova Gorica in jo z reševalnim vozilom prepeljali v Splošno bolnišnico Šempeter pri Gorici.

V požaru v Anhovem je umrla ženska, drugi    se je  uspelo rešiti.  Foto: Leo Caharija
V požaru v Anhovem je umrla ženska, drugi se je uspelo rešiti.  Foto: Leo Caharija

ANHOVO > Poleg novogoriških policistov in kriminalistov so na kraj požara pohiteli gasilci iz PGD Kanal in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica (skupno 20 ljudi), ki so se spopadli z ognjenimi zublji. Ogenj, ki se je iz notranjosti objekta razširil tudi na ostrešje, je hišo zelo poškodoval.

Med gašenjem so gasilci na hodniku v prvem nadstropju stanovanjske hiše, tik ob stopnicah, našli zoglenelo žensko truplo. Na kraju je bila tudi zdravnica Zdravstvenega Nova Gorica, ki je odredila sanitarno obdukcijo pokojne, opravili jo bodo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Glede na okoliščine najdbe in sedanje ugotovitve policisti ne izključujejo možnosti, da je v požaru umrla 53-letna ženska. Drugi, starejši ženski se je iz gorečega objekta uspelo rešiti in ni utrpela poškodb.

O tragičnem dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Okoliščine požara s smrtno žrtvijo še preiskujejo, zato drugih podrobnosti v tej fazi policijske preiskave širši javnosti še ne morejo posredovati. Več bo znano po njenem zaključku. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo novogoriški kriminalisti s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Najbolj brano