Gori na Cerju

Na Cerju v občini Miren-Kostanjevica je zagorel gozd, in sicer v okolici pomnika miru. 225 gasilcev vseh severno primorskih gasilskih enot in 25 gasilcev iz Italije se trudi omejiti požar v bližini pomnika na Cerju, ki se hitro širi zaradi burje in se bliža meji z Italijo. Naselja niso ogrožena. Vojaškima helikopterjema pomaga še italijanski.

Na Cerju v občini Miren-Kostanjevica je zagorel gozd, in sicer v 
okolici pomnika miru.  Foto: Primož Arčon
Na Cerju v občini Miren-Kostanjevica je zagorel gozd, in sicer v okolici pomnika miru.  Foto: Primož Arčon

CERJE > “Okoli 12.30 smo bili policisti Policijske uprave Nova Gorica obveščeni o požaru, ki naj bi se razvnel pri spominskem obeležju Cerje. Po prvih ugotovitvah je zagorelo približno 700 metrov vzhodno od obeležja, zaradi suhega podrastja, pa se požar hitro širi proti spomeniku,” so sporočili novogoriški policisti.

Dodali so, da je na kraju je več skupin gasilcev, ki požar zaenkrat obvladujejo. “Cestno podjetje je s fizičnimi ovirami zaprlo dovozne poti tako iz smeri Lokvice, kot tudi Opatjega sela, da s tem omogočijo gasilcem delo v kolikor toliko normalnih pogojih. Občane naprošamo, da se temu kraju zaenkrat izogibajo,” so dodali. Cesta Miren-Opatje selo je tako zaprta do nadaljnjega.


Najbolj brano