Gledal v telefon in trčil v avtobus

Voznik mopeda je včeraj popoldne na Krožni cesti na Markovcu zaradi nepozornosti spregledal avtobus pred seboj in trčil vanj. V roki je imel telefon.

Policija opozarja: uporaba telefona med vožnjo je primerljiva z 
vožnjo pod vplivom alkohola. Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com
Policija opozarja: uporaba telefona med vožnjo je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola. Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

KOPER > Iz koprske policijske uprave poročajo, da je do trčenja prišlo ob 15.22, ko je voznik avtobusa ustavil na postajališču na Krožni cesti na Markovcu. “Za njim je pripeljal voznik mopeda, s telefonom v roki, ki je zaradi nepozornosti spregledal pred seboj stoječi avtobus. Na smernem vozišču je s prednjim delom mopeda trčil v zadnji del avtobusa, zatem pa padel. Voznik avtobusa je pristopil do njega, da bi mu pomagal, ta pa se je usedel na moped in odpeljal s kraja,” so nesrečo opisali policisti, ki so med ogledom kraja našli dele plastike in registrsko tablico. Ko bodo voznika izsledili, sledi ukrep, še sporočajo.

Policija ob tem znova opozarja, da zmanjšana koncentracija voznika pomeni tudi bistveno večje tveganje za nastanek prometne nesreče, taka vožnja pa je primerljiva z vožnjo pod vplivom alkohola. Zato svetujejo, naj vozniki med vožnjo ne uporabljajo telefonov in drugih naprav. Če se telefoniranju ne morejo izogniti, naj to počnejo z napravo za prostoročno telefoniranje, ali pa naj vozilo na primernem mestu ustavijo in nadaljujejo vožnjo po opravljenem klicu.


Najbolj brano