Eden jo je zamotil, dva sta kradla

V Štorjah so včeraj dopoldne trije neznani moški pod pretvezo, da so delavci telekomunikacijskega podjetja, zavedli domačinko tako, da jih je spustila v hišo. Eden od njih je oškodovanko zamotil, ostala dva pa sta preiskala prostore in ji ukradla zlatnino. Škode je za 2000 evrov. Policisti zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo. Podana bo kazenska ovadba.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

V restavraciji ukradel tablični računalnik

Včeraj ob 16.29 je bila policija obveščena o tatvini tabličnega računalnika v gostinskem objektu v Novi Gorici na škodo gospodarske družbe. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec - šlo naj bi za italijanskega državljana -, iz okenske police restavracije ukradel tablični računalnik in po dejanju kraj zapustil z avtomobilom temne barve, italijanskih registrskih številk.. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Motorist se je poškodoval

Včeraj ob 15.39 so policiste obvestili o prometni nesreči na regionalni cesti izven naselja Selo. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok nesreče sprememba smeri mladoletnega voznika neregistriranega mopeda; slednji je bil v prometni nezgodi predvidoma lažje poškodovan. Zaradi več kršitev prometne zakonodaje bo zoper voznika neregistriranega mopeda podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Opozarjajo pred drznimi tatvinami
Na območju celotne države se v zadnjem času spet pojavljajo drzne tatvine, katerih žrtve so predvsem starejši občani. Storilci žrtve zamotijo s pogovorom, pri čemer se v večini primerov lažno predstavijo, da so serviserji, prodajalci, delavci telekomunikacijskih podjetij, da prihajajo iz elektroslužbe in da si ogledujejo, kje bi postavili nove daljnovode, števce in podobno.
Na ta način žrtve zvabijo stran od hiše (ali stanovanja) ali pa v določen prostor, tako da stanovalec hiše nima več pod nadzorom. Medtem drugi storilec izrabi priložnost in hišo pregleda. V večini primerov odnesejo predvsem zlatnino in denar. Policija občanom svetuje, naj ne odhajajo z neznanci in naj jim ne nasedajo. Od njih imajo pravico zahtevati, da se jim izkažejo. Če storitev ni napovedana, naj, preden osebe spustijo v hišo, preverijo pri izvajalcu oziroma naročniku, ki so običajno večja podjetja. Svetujejo, da občani vsako sumljivo okoliščino takoj prijavijo policiji na številko 113. Policisti se bodo odzvali na vsak klic.

Denar pozabil na bankomatu

Včeraj popoldne so bili piranski policisti obveščeni o najdbi 30 evrov na bankomatu v Portorožu. Policisti so denar prevzeli in ga do ugotovitve lastnika shranili na policijski postaji Piran.

Čez mejo s ponarejenim testom

Na mejnem prehodu Jelšane po policisti malo po 17. uri pri dveh državljanih Slovenije odkrili dva ponarejena izvida o negativnem PCR testu na koronavirus. Listine so zasegli, zoper osebi pa sledi kazenska ovadba.

Divji prašič in srne na cesti

Danes ob 6.13 so policiste obvestili o povoženju divjega prašiča na cesti med Ajševico in Rožno Dolino. Ugotovljeno je bilo, da je vozniku avtomobila med vožnjo iz Ajševice proti Rožni Dolini pri Novi Gorici, pri odcepu za Staro goro, pred vozilo pritekel divji prašič. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Danes ob 2.23 so policisti obravnavali povoženje srne na cesti v naselju Bača pri Modreju. Po trku s kombijem je srna poginila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogojim, so policisti odstopili od ogleda kraja nesreče.

Včeraj ob 23.23 so policiste obvestili o povoženju srne na cesti med Lokavcem in Predmejo. Divjad je po trku poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Vozila sta pijana

Včeraj ob 15.36 so koprski prometni policisti na Dobravi nad Izolo ustavili 41-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Moškemu sta bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 3.41 so policisti v Piranu ustavili 24-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalno čez mejo

Policisti so na območju koprske policijske uprave v zadnjih 24 urah obravnavali 20 ilegalnih migrantov - pet državljanov Bangladeša so policisti prijeli pri Novi vasi nad Dragonjo, državljana Pakistana pa v Dragonji. 14 državljanov Turčije so policisti prijeli v Gradišču pri Materiji. Državljani Bangladeša so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih namestili v azilni dom, ostale tujce pa bodo danes po postopku vračali hrvaškim varnostnim organom.


Najbolj brano