Drevo se je zrušilo na gozdarja

Danes okoli poldneva so policiste obvestili o gozdarski nesreči blizu naselja Lome na črnovrški planoti. Ugotovili so, da je domačin v gozdu podiral bukovo drevje. Med sečnjo se je odžagano drevo naslonilo na še stoječe drevo in ko je začel podirati slednjega, je nanj padlo že prej odžagano drevo. Pri tem je moški utrpel poškodbe prsnega koša in roke. Najprej je na pomoč poklical svojce, nato pa so ga oskrbeli reševalci NMP ZD Idrija. Posredovali so tudi gasilci PGD Črni Vrh. Kasneje so moškega z vojaškim helilkopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Fotografija je simbolična Foto: Lea Kalc Furlaničv
Fotografija je simbolična Foto: Lea Kalc Furlaničv

GORIŠKA > Včeraj zvečer so policiste obvestili o prometni nesreči v Gradišču pri Vipavi, kjer sta trčila mlajši voznik motokrosa in voznik osebnega avtomobila. Policisti PP Ajdovščina so na kraju nezgode ugotovili, da je mladoletni voznik motokrosa vozil po makadamski cesti in med vožnjo sekal levi ovinek, nato pa se je zaletel v prednji del osebnega avtomobila, ki je vozil v nasprotni smeri. Motorista so zaradi lažjih poškodb svojci odpeljali na nadaljnje zdravljenje šempetrsko bolnišnico. Zoper mlajšega povzročitelja bodo ajdovski policisti podali ustrezen ukrep.

Rasla je, rasla...

Bovški policisti so danes v enem od naselij v občini Bovec opravili hišno preiskavo in pri tem našli rastlino, za katero sumijo, da gre za konopljo. Zaseženo rastlino bodo poslali na analizi in glede na rezultat, ustrezno ukrepali.


Najbolj brano