Domačina so zamotili in okradli

V okolici Postojne so tri neznane osebe iz hiše ukradle 1800 evrov in več kosov zlatnine. Policisti so ugotovili, da je eden od storilcev zamotil stanovalca in se predstavil kot izvajalec fasaderskih del. Zvabil ga je od vhodnih vrat k zadnjemu delu hiše, medtem pa sta druga dva moška izkoristila nepazljivost domačina in pregledala notranjost hiše ter ukradla denar in zlatnino. Lastnik je oškodovan za 2300 evrov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > V Izoli je neznanec iz odklenjenega kombija ukradel skener in starejši mobilni telefon. Lastnik ima za 240 evrov škode.

Z ukradeno kartico sta dvignila 700 evrov

V Luciji sta dva moška okoli 12. ure iz pisarne javnega zavoda ukradla denarnico z dokumenti zaposlene. V nadaljevanju sta storilca z bančno kartico oškodovanke uspešno opravila štiri dvige v vrednosti 700 evrov. Na podlagi opisa so policisti kmalu prijeli 48 in 38-letnega moška, doma iz Maribora, pri katerih so našli ukraden denar in predmete. Pri enem od storilcev so našli in zasegli tudi manjši zavitek z belo prašnato snovjo, za katero sumijo, da je prepovedana droga. Snov bo poslana na analizo v primeru, da bo potrjeno, da gre za prepovedano drogo pa bo zoper njega uveden hitri postopek z izdajo odločbe v prekršku. Zaradi tatvine bodo policisti zoper oba napisali kazensko ovadbo.

Kradel iz tovornjaka

Nekdo je v Ankaranu vlomil v parkirano tovorno vozilo in iz njega ukradel kartice za plačilo goriva in cestnin.

Na meji s ponarejeni kartončkom o cepljenju

Policisti PMP Dragonja so na vstopu v državo pri 24-letnemu državljanu Slovenije ugotovili, da ima pri sebi ponarejen kartonček o cepljenju. Kartonček so mu zasegli, zoper njega pa bodo napisali kazensko ovadbo za KD Ponarejanje listin.

Pes pokončal mačko

V okolici Sežane je lovski pes pasme nemški žimavec z zobmi zgrabil mačko in jo pokončal. Zoper lastnika psa bodo policisti hitri postopek z izdajo odločbe v prekršku. Prav tako bo obveščena veterinarska inšpekcija.

Bežal z neregistriranim skuterjem

Občinska redarja sta v Piranu ustavila 15-letnega voznika skuterja, ki jima je pred tem bežal z neregistriranim skuterjem. Policisti so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu ga zasegli. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog.

Kolesar trčil v robnik in padel

V Sežani je 36-letni kolesar med vožnjo s pedalom trčil v robnik in padel. Pri padcu se je huje poškodoval.

Vozilo so mu zasegli

Ob 03:42 je na avtocestu pred izvozom za Unec v smeri Ljubljane 20-letni voznik avtomobila trčil v naletni meh. Policisti so ugotovili, da je vozil v času veljavnega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, prav tako mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper njega sledi obdolžilni predlog zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, ker se je izkazal z neveljavnim vozniškim dovoljenjem, vožnje pod vplivom alkohola in ker ni vozil po sredini prometnega pasu. Prav tako bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe zoper lastnika vozila, ker je dal v uporabo vozilo vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja.

Nelegalno čez mejo

Na območju koprske policijske uprave so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Trije državljani Afganistana so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so jih odpeljali v azilni dom v Ljubljano, ostale tujce pa bodo predvidoma danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Na Ajdovskem se je huje poškodoval 47-letni poljski jadralni padalec

Včeraj okoli 15.30 so policisti prejeli obvestilo o nesreči jadralnega padalca na pobočju Kovka. 47-letni jadralni padalec, državljan Poljske, je okoli 13.30 ure vzletel na vzletišču za jadralne padalce Lijak pri Novi Gorici. Ko je letel iz Sinjega vrha proti robu vzletišča Kovk, pa je v zraku prišlo do nenadne spremembe smeri vetra, ki je Poljaka z jadralnim padalom potisnilo k tlom. Pri hitrem pristanku si je 47-letni jadralni padalec poškodoval nogo. Kasneje je na kraju nezgode posredovala ekipa reševalcev GRS Tolmin, enota Ajdovščina, nato pa so huje poškodovanega jadralnega padalca prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Navsezgodaj pijan za volanom

Danes zjutraj so policisti na območju naselja Ušnik na Tolminskem ustavili voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Ta je pokazal 0.74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bodo podali tudi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Najbolj brano