Desetletni otrok pritekel na cesto, vanj je trčil avtomobil

V nedeljo ob 19. uri so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v Vanganelu. Policisti so na kraju ugotovili, da je desetletni otrok pritekel iz hiše na cesto, kjer je vanj trčil 21-letni voznik osebnega avtomobila. Otrok se je pri tem huje poškodoval (zlom nadlahtnice). Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico. Cesta je bila zaprta približno eno uro.

Fotografija je simbolična. Foto: Dominik Konec
Fotografija je simbolična. Foto: Dominik Konec

PRIMORSKA > Pri Podgradu je v petek izginilo 15 kubičnih metrov lesa, vrednih 1200 evrov.

V Luciji kršila javni red in mir

V petek popoldne so policisti prejeli obvestilo o kršitvi javnega reda in miru v Luciji. Policisti so identificirali dva moška, stara 36 in 37 let. Obema so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih. 35-letnika so tudi pridržali.

Slovenci s ponarejenimi PCR testi čez mejo

V petek okoli 21. ure so na mejnem prehodu Dragonja obravnavali tri državljane Slovenije s ponarejenimi PCR testi. Sledi kazenska ovadba.

V nedeljo ob 18.20 so na mejnem prehodu Dragonja še dvema potnikoma, tokrat iz Maribora, zasegli ponarejena PCR testa. Sledi jima kazenska ovadba.

Poskušal ukrasti moped

V Žusterni je v soboto nekdo poskušal ukrasti moped znamke piaggio. Ker mu to ni uspelo, ga je prestavil, zatem pa namerno poškodoval. Ukradel pa je registrsko tablico.

Z mopedom v avtomobil

V soboto nekaj minut pred 16. uro je v Dekanih padel motorist. Prometno nesrečo je povzročil 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal po ulici in pred znakom stop ni ustavil, temveč zapeljal naprej. Takrat je z njegove desne pripeljal 15-letni domačin z mopedom in trčil v sprednji desni del avtomobila ter padel. Reševalci so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Moped so mu zasegli, ker ni bil registriran, mladoletnik pa ni imel niti vozniškega dovoljenja. Povzročitelju prometne nesreče sledi ukrep glede na težo poškodb voznika mopeda.

Pijan za volanom končal na strehi

V nedeljo je okoli polnoči in pol 35-letni voznik osebnega avtomobila pri Podgradu zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal izven vozišča na travnato brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,85 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, sledi tudi obdolžilni predlog. Reševalci so voznika odpeljali v izolsko bolnišnico.

Napihal je

V nedeljo ob 22. uri so policisti v Divači ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in napisali obdolžilni predlog.

Mudilo se mu je

Včeraj okoli 21. ure so policisti na Šmarski cesti v Kopru ustavili 20-letnega voznika. Gre za mladega voznika, ki je v naselju prekoračil hitrost za 43 km/h. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi tudi obdolžilni predlog.

Brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom drog za volan

Včeraj, ob 22.45, so novogoriški policisti na Vogrskem ustavili 40-letnega voznika osebnega avtomobila in kmalu ugotovili, da nima veljavnega vozniška dovoljenja. Policisti so mu odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, ki je bil pozitiven na THC in amfetamine. Novogoriški policisti so vozniku osebno vozilo zasegli, prav tako ga zaradi več kršitev prometne zakonodaje čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Kršitelju so naložili tudi plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o nalezljivih boleznih.

Omamljen za volanom

Idrijski policisti so včeraj ob 16. uri na območju zaselka Želin na Cerkljanskem ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila in mu prav tako odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Ta je bil pozitiven na amfetamine in opijate. Policisti so mu odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zagorelo v električni omarici

Včeraj okoli 22.30 so policisti prejeli obvestilo, da je v naselju Orehovlje v eni od stanovanjskih hiš prišlo do požara v električni omarici. Na kraju so policisti ugotovili, da je iz neznanega vzroka pregorela glavna varovalka v zaklenjeni električni omarici, pri čemer je nastala materialna škoda za približno 500 evrov.

Zanetil požar

Včeraj okoli 3. ure je zagorelo tudi na zunanjem delu skladišča pri večji trgovini v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici. Požar je zanetil neznanec in s tem povzročil škodo na objektu ter na več drugih predmetih na škodo gospodarske družbe. Kasneje so požar dokončno pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica.

Polpriklopnik zaneslo na nasprotni vozni pas

Danes okoli 7.30 se je zgodila prometna nesreča v Tolminu, v kateri je bilo udeleženih več vozil (dve osebni vozili in tovorno vozilo s priklopnikom). 52-letni voznik tovornega vozila je vozil po glavni cesti iz središče Tolmina proti Peršetom. Med vožnjo v desnem nepreglednem ovinku v Tolminu po klancu navzdol, na mokrem vozišču, mu je zaradi neprilagojene hitrosti prednji del priklopnika zaneslo na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila; omenjeni priklopnik je njeno vozilo oplazil po zadnjem levem bočnem delu vozila. Takoj za voznico je pripeljal še drugi voznik avtomobila. Tudi njegov avtomobil je priklopnik oplazil po levem boku, nato pa je osebni avtomobil z zadnjim bočnim delom odbilo v stanovanjsko hišo, kjer je obstalo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, pomoč na kraju so nudili gasilci PGD Tolmin. Vozniku tovornega vozila so policisti naložili plačilni nalog.

Izsilila prednost kolesarju

V nedeljo okoli 14.30 se je zgodila prometna nesreča tudi na območju naselja Batuje, v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega avtomobila. 42-letna voznica avtomobila se je vozila po lokalni cesti izven naselja Batuje iz obrtne cone Batuje-Mlake proti križišču z regionalno cesto. Ko je pripeljala do križišča z omenjeno regionalno cesto, se je voznica z vozilom ustavila, nato pa zapeljala v križišče in zavijala levo proti kraju Selo. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti in katerih smer vožnje je sekala. V tistem trenutku je namreč z njene leve strani po regionalni cesti pripeljal 53-letni kolesar, ki je v križišču vozil naravnost proti kraju Batuje. Kolesar je s kolesom trčil v levi bočni del avtomobila. Po trčenju je kolesarja vrglo čez pokrov motorja na drugo stran avtomobila, kjer je predvidoma lažje poškodovan obležal na vozišču. Policisti so voznici naložili plačilni nalog.

15 metrov drsel po strmi brežini

V soboto okoli 15. ure je med Spodnjo Kanomljo in Idrijskimi Krnicami voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča. 63-letni voznik avtomobila je vozil iz smeri Spodnje Kanomlje proti naselju Idrijske Krnice, med vožnjo pa je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal naravnost pod cesto, kjer se je po dobrih petnajstih metrih po strmi brežini vozilo obrnilo na bok in obstalo ukleščeno med drevesi. S pomočjo znancev je vozniku uspelo priti iz vozila na cesto. Voznika so policisti preizkusili z alkotestom, ki je potrdil prisotnost alkohola, zato so mu odredili tudi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Kasneje so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Idrija. Reševalci so ga oskrbeli in ga nato predali v nadaljnjo oskrbo dežurni ekipi Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.


Najbolj brano