Tragična smrt na gradbišču viadukta

Dopoldne so proti gradbišču viadukta v Glinščici, ki ga postavlja konzorcij Markomark Nival, hiteli gasilci, policisti in reševalci. Po padcu z višine šestih metrov je brez zavesti obležal delavec, doma iz Bosne in Hercegovine, ki mu niso mogli več pomagati.

 Foto: PGD Materija
Foto: PGD Materija

GLINŠČICA > Tragična delovna nesreča se je zgodila okoli 11.30 na gradbišču viadukta globoko v dolini Glinščice. Na koprski policijski upravi so potrdili, da je umrl 53-letni delavec, sicer državljan Bosne in Hercegovine, ki je začasno živel na Kozini.

Po prvih podatkih je delal na gradbenem odru, po pripovedovanju sodelavcev se je nenadoma sesedel in padel z odra, z višine šestih metrov na tla, kjer je obležal brez zavesti.

Najprej so mu prvo pomoč nudili sodelavci, nato pa so ga poskušali oživljati gasilci prostovoljnega gasilskega društva iz Materije in reševalci. Ko so gasilci ugotovili, da ne diha, so ga začeli oživljati z defibrilatorjem, nato so z reanimacijo nadaljevali sežanski reševalci. Kljub trudu sodelavcev, gasilcev in reševalcev je 53-letnik umrl.

Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala, kaj je bilo za delavca usodno. Policisti so o nesreči obvestili tudi delovnega inšpektorja, ki je prišel na gradbišče viadukta.

V projektnem podjetju 2TDK so danes popoldne povedali, da preiskava še poteka, več pojasnil bodo lahko podali jutri.


Najbolj brano