Delavec se je poškodoval z motorno žago

V eni od gospodarskih družb v Kobaridu se je včeraj popoldne med žaganjem palet z motorno žago poškodoval 57–letni delavec. Meč motorne žage je med rezanjem zdrsnil s palete in mu poškodoval levo nogo. Oskrbeli so ga v šempetrski bolnišnici. O nezgodi so policisti poleg preiskovalne sodnice okrožnega sodišča in državnega tožilstva obvestili tudi delovno inšpekcijo. Tujo krivdo so izključili, pisno poročilo bodo poslali na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

 Foto: Arhiv Ines Frančeškin
Foto: Arhiv Ines Frančeškin

Ni se uspela zaustaviti

66–letna voznica avtomobila je danes zjutraj malo po 8. uri peljala iz Ajdovščine proti Vipavi. V Budanjah je v križišču stalo vozilo, ki ga je vozil 28–letni voznik, nameraval je zaviti levo. Voznica zaradi neprilagojene hitrosti ni uspela zaustaviti in je trčila v zadnji del drugega vozila. pri tem nihče ni bil poškodovan. Policisti so povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Omamljen za volanom

Prometni policisti so sinoči v naselju Draga ustavili 48-letnega voznika avtomobila. Hitri test na droge je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vozil pijan

Prometni policisti so sinoči v Šempetru pri Gorici ustavili 63–letnega voznika avtomobila. Alkotest mu je pokazal 0.67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom.

Kolesa so izginila

Policisti so včeraj obravnavali nedavno tatvino koles v Solkanu. Po sedaj zbranih podatkih je nekdo pred kratkim izpred nadstreška za avtomobile ene od hiš ukradel žensko kolo znamke bottecchia, pretežno bele barve, in moško kolo znamke wheeler, temno modre barve. Oškodovancu je povzročil za približno 300 evrov škode.

Policisti so včeraj obravnavali še tatvino kolesa v Delpinovi ulici v Novi Gorici. Nekdo je namreč včeraj popoldne s kovinskega stojala za parkiranje ob večji stavbi ukradel nezaklenjeno moško kolo znamke specialized, črne barve. Nepridiprav je lastnika oškodoval za okoli 900 evrov.

Policisti bodo po zaključku preiskave tatvin vseh treh koles podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčil v drog javne razsvetljave

V vasi Selce pri Pivki je sinoči 57-letni voznik avtomobila zapeljal v desno in trčil v drog javne razsvetljave. Alkotest je pokazal 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Vozil pijan

Sežanski policisti so sinoči obravnavali 26-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0.85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 29 ilegalnih migrantov: v Rakitovcu dva Turka, pri Črnotičah 15 Turkov in enega Afganistanca, pri Zazidu pet Pakistancev, dva državljana Bangladeša in enega Nepalca ter pri Starodu tri Afganistance.


Najbolj brano