Danijela Božića našli mrtvega

Kriminalisti in policisti so včeraj v okolici Kranja pogrešanega Danijela Božića našli mrtvega. Umrl je zaradi nasilnega dejanja, so potrdili na koprski policijski upravi.

Po besedah šefa koprskih kriminalistov Deana Jurića je Danijel 
Božić umrl kmalu po nasilnem dogodku v Ankaranu.
Po besedah šefa koprskih kriminalistov Deana Jurića je Danijel Božić umrl kmalu po nasilnem dogodku v Ankaranu. 

KRANJ, ANKARAN > Danijel Božić, 35-letni Ljubljančan, se svojcem ni oglasil že od petka, 15. novembra. Njegova partnerka je že naslednji dan policistom prijavila, da ga pogreša. Božić je na seznamu pogrešanih od 21. novembra. V Ankaran je pripeljal Žarka T. in še enega Ljubljančana, Žarko T. je namreč skoraj slep. V Ankaranu, v bližini tamkajšnje lekarne in skladišč Mercatorjeve trgovine, sta nato Ljubljančan in Črnogorec, stara 29 let, pretepla Žarka T., Danijel B. pa je še pred prihodom policistov izginil. Nazadnje naj bi ga videli na Regentovi ulici.

Iz Ankarana so ga odpeljali v Kranj

Na današnji novinarski konferenci na koprski policijski upravi je vodja koprskih kriminalistov Dean Jurić povedal, da so v nadaljevanju preiskave (osredotočeni so bili predvsem na izsleditev pogrešanega Božića) ugotovili, da obstajajo sumi, da je v nasilnem dogodku na območju Ankarana bilo vpletenih več oseb in da obstajajo sumi, da je bil pogrešani Danijel Božić žrtev ugrabitve. Nadaljnje ugotovitve so nakazovale, da bi lahko bil Božić proti svoji volji 15. novembra odpeljan iz Ankarana na območje Kranja. Od 29. novembra do 1. decembra so pogrešanega iskali na območju Kranja.

Včeraj, ob 11.10, so pripadniki Posebne policijske enote na nenaseljenem gozdnatem območju v okolici Kranja našli moško truplo, ki je po oblačilih ustrezalo pogrešanemu Danijelu Božiću. Umrl je zaradi nasilnega dejanja. Po besedah Jurića je Božić umrl kmalu po dogodku v Ankaranu. Danes je Nacionalni forenzični laboratorij potrdil, da gre za truplo pogrešanega, kdaj je dejansko umrl, bo znano v naslednjih dneh, po opravljeni obdukciji.

Iščejo dodatne storilce

Policija, ki zadevo obravnava prednostno, išče dodatne storilce, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja.

Kot je še navedel Jurić, je bilo storilcev očitno več, pri čemer se je njihov načrt glede ugrabitve ene osebe izjalovil, pri ugrabitvi druge osebe pa je očitno uspel.

Glede motiva je Jurič pojasnil še, da "odgovore iščemo predvsem v sporih, ki se nanašajo na kriminalno dejavnost". Nekatere od vpletenih oseb so v preteklosti tudi že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, ne pa tudi umorjenega.

Vodja koprskih kriminalistov je ob tem izpostavil še, da je netočno poročanje enega od hrvaških medijev, da je pogrešani umrl zaradi posledic pretepa v Ankaranu.

Več Jurić ni hotel dodati, ker je v teku intenzivna preiskava.

V iskalni akciji je sodelovalo več kot 200 slovenskih policistov in kriminalistov, 60 pripadnikov Gasilsko reševalne službe Kranj ter Potapljaško reševalne enote Kranj.

Več o njegovem izginotju smo pisali: So pogrešanega Božića ugrabili?

Po pretepu v Ankaranu so se za Danijelom izgubile vse sledi


Najbolj brano