Čezmejno zasledovanje se je končalo s trčenjem

Voznik BMW-ja, ki so ga koprski policisti ponoči opazili na Šmarski cesti, se ni odzval na znake, naj ustavi, zato so mu sledili čez mejo do Trsta. Zasledovanje se je končalo v slepi ulici z rahlim trčenjem vozil.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER, TRST > Koprski policisti so ponoči ob 1.18 na Šmarski cesti opazili osebni avto BMW 5, koprskih registrskih tablic, v katerem je bilo več oseb. Vozilo so pričeli ustavljati, voznik pa znakov ni upošteval in je pospešeno peljal naprej proti Italiji. Policisti so peljali za njim čez mejo, OKC pa je medtem obveščal italijanske varnostne organe.

Voznik BMWja je v Trstu zapeljal v slepo ulico in patrulja za njim, nakar sta rahlo trčila. Voznik je po trčenju hotel pobegniti peš, vendar so ga policisti, skupaj z varnostnikom iz bližnjega trgovskega centra, prijeli.

Voznik je državljan Slovenije, v vozilu pa je prevažal tri ilegalne prebežnike, državljane Iraka, so sporočili iz koprske policijske uprave ter dodali, da v postopku ni bil nihče poškodovan, na službenem vozilu pa je manjša materialna škoda.

Nadaljnji postopek so prevzeli italijanski policisti.


Najbolj brano